„Analiză serioasă” în PSD Gorj, după eşecul în alegeri

Primarul interimar Aurel Popescu s-a arătat dezamăgit de rezultatul votului din 11 iunie. A declarat că nu vrea să caute vinovaţi pentru eşecul său, însă a simţit că a decontat prea multe lucruri. În plus, spune Aurel Popescu, s-au întâmplat prea multe „lucruri ciudate” în campanie. Marcel Romanescu, candidatul PNL, este marele câştigător al alegerilor de duminică, obţinând cu aproape patru mii de voturi peste Popescu.

Liberalul Marcel Romanescu este noul primar al municipiului Târgu Jiu, reuşind să pună la pământ administraţia pesedistă. Rezultatul a fost digerat cu greu de social-democraţi care au şi refuzat iniţial să ofere declaraţii de presă. Luni, la primele ore ale dimineţii, bătea vântul atât în Primăria Târgu Jiu, cât şi în Consiliul Judeţean. Prezent la datorie a fost însă primarul interimar Aurel Popescu, care a şi declarat că urmează acum o analiză în PSD Gorj, dar şi una personală. „În primul rând trebuie să fac o analiză foarte serioasă a proiectului pe care l-am avut, să fac o analiză foarte serioasă a atitudinii pe care am avut-o eu. A fost o competiţie, poate că am decontat eu mai multe lucruri, e adevărat că în ultimele două luni s-au întâmplat atât de multe lucruri ciudate încât în ziua alegerilor nu mai ştiam care din ele ar fi putut influenţa rezultatul votului”, a spus Aurel Popescu, care a spus că nu ia în calcul o posibilă demisie. „Este foarte greu să pierzi după o luptă dură, dar viaţa merge mai departe. Avem proiecte pe care trebuie să le facem viabile pentru Târgu Jiu. Sunt convins că vom construi în continuare, pentru acest lucru voi lupta în continuare. Nu m-am gândit să demisionez, am purtat deja o discuţie cu câţiva dintre colegi noaptea târziu şi cert este ca va trebui ca în această săptămână să avem o întâlnire şi cu conducerea judeţeană”, a mai spus Aurel Popescu, candidatul PSD.

Social-democraţii îşi asumă înfrângerea de duminică, declarând că orice eşec duce la succes. „Respectăm opţiunea electoratului şi, în acelaşi timp, înţelegem că este nevoie de o analiză serioasă în rândul organizaţiei, în aşa fel încât, în 2020 să recâştigăm încrederea cetăţenilor. PSD Gorj rămâne o echipă a proiectelor, care îşi doreşte să construiască, să clădească pentru un viitor stabil”, a transmis senatorul Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj.

Gheorghe Nichifor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, membru PSD, a comentat şi el rezultatul alegerilor de la Târgu Jiu. „Democraţia este ceva sportiv, câştigă cel mai bun. Nu-mi rămâne decât să-l felicit pe domnul profesor. Va avea în mine un prieten, un om deschis, l-am cunoscut foarte bine pe tatăl dumnealui, un distins profesor de matematică”, a spus Nichifor.

Radu Miruţă, candidatul USR, spune că l-a felicitat deja pe noul primar şi consideră că la Târgu Jiu, votul a fost util. „Îi urez succes în noul mandat, îi vom susţine public proiectele bune şi îi vom taxa profesionist orice abatere de la normalitate şi orice gafă. A fost un vot util, împotriva PSD”, a spus Radu Miruţă.

Vizualizări: 1,463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: