Anchetă! Minerul mort nu avea echipament de protecţie!

La data de 07 iulie a.c.,  poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Politie Rurală Motru au fost sesizaţi prin  apelul 112 de un bărbat, de 49 de ani, din comuna Slivileşti, inginer in cadrul U.M.C. Jilţ Nord despre faptul că  un bărbat, de 37 de ani, din comuna Mătăsari, electrician în cadrul U.S.M. Rovinari s-a electrocutat în timp ce efectua lucrări de mentenanţă în carieră.

 Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a reieşit faptul că bărbatul a efectuat lucrările de mentenanţă fără a purta echipamentul de protecţie corespunzător, prezentând arsuri pe corp.

 Totodată la fata locului a sosit şi echipajul de ambulanţă, fiind efectuate manevre de resuscitare asupra victimei, însă, în scurt timp s-a declarat decesul acesteia, iar cadavrul a fost transportat la S.M.L. Gorj în vederea efectuării necropsiei.

 Despre evenimentul produs a fost  informat Inspectoratul Teritorial de Muncă  Gorj şi Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru. 

 În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Comunicat de presa IPJ Gorj

Vizualizări: 3,785

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: