Angajarea unei case de avocatură, blocată de prefect

Prefectura Gorj ar putea da aviz de nelegalitate pe hotărârea Consiliului Local Târgu Jiu privind angajarea unei case de avocatură care să reprezinte primăria în procesul cu ANAF. Este vorba de contestarea unui raport ANAF care a considerat că mai mulţi directori din primărie și fostul primar Cârciumaru au prejudiciat bugetul local cu milioane de lei prin încheierea unui contract pentru asigurarea iluminatului ornamental de Crăciun.

Instituţia Prefectului a cerut primăriei să comunice dacă are bani prevăzuţi în buget pentru angajarea unei case de avocatură, dar răspunsul nu a fost clar, susţine prefectul Ciprian Florescu. „Nu vreau să mă antepronunţ, dar după ultima corespondenţă cu primăria, cred că există posibilitatea ca această cheltuială să nu poată fi angajată. Nu putem să vorbim de un aviz de legalitate dacă nu ni se răspunde așa cum am solicitat noi, punctual și foarte bine conturat”, a spus prefectul.

Părerea prefectului l-a luat prin surprindere pe viceprimarul Adrian Tudor. „Așteptăm să vedem punctul de vedere scris, pentru a lua o decizie în consecinţă. Bani erau prevăzuţi pentru așa ceva, acesta este punctul de vedere al Direcţiei Economice”, a spus Tudor la Radio Infinit.

Inspectorii ANAF au stabilit un prejudiciu de circa 3,8 milioane de lei din contractul privind iluminatul ornamental de sărbători, indicând drept vinovaţi mai mulţi directori din primărie și fostul primar. Casa de avocatură ar costa 12.500 de lei. Mai multe primării din Gorj au apelat la serviciile unor case de avocatură, fie pentru că temporar nu au juriști angajaţi, fie din cauza numărului prea mare de litigii.

Vizualizări: 977

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: