Ansamblul „Hecenii”, felicitat de președinte după succesul de la Românii au talent!

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a felicitat ansamblul „Hecenii”, după succesul de la Românii au talent.  „Adevăraţii ambasadori ai ţării noastre” i-a numit președintele Republicii pe tinerii care fac parte din ansamblul de dansuri populare ce a impresionat la Românii au talent de la Pro TV.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a cunoscut, luni, pe tinerii dansatori din ansamblul „Hecenii” din Heciul-Nou, Raionul Sângerei, a căror reprezentaţie de la emisiunea Românii au talent, de la Pro TV, a fost extrem de apreciată tinerii dansatori primind Golden Buzz de la Andra.  

Preşedinta Republicii Moldova i-a felicitat pentru prestaţia lor debordantă de energie, de pasiune şi vitalitate.

„Am foarte multă admiraţie şi pentru conducătorul ansamblului, Dionisie Cobilaş, fost discipol al reputatului coregraf Ion Sambriş, cel care a stat la baza „Hecenilor”. Omul sfinţeşte locul, spune înţelepciunea populară şi Dionisie este un adevărat exemplu de om care, în pofida faptului că face şi el naveta săptămânal, iar în ultimul an munceşte chiar şi fără a fi salarizat, reuşeşte să producă şi să menţină în inima copiilor săi acea scânteie de pasiune de la care porneşte totul. Astfel de oameni sunt adevăraţii ambasadori ai ţării noastre şi este vital să-i susţinem şi să-i preţuim”, a spus preşedintele Maia Sandu.

„A fost pentru noi un dans pe viaţă şi pe moarte în cel mai adevărat sens al cuvântului, de asta am dat tot ce am putut pe acea scenă”, a mărturisit conducătorul ansamblului, Dionisie Cobilaş.

Maia Sandu s-a arătat impresionată de dăruirea, dedicaţia şi determinarea lor de a lupta pentru existenţă, pentru performanţă şi pentru visul de a-şi duce bunul nume în întreaga lume.

Vineri seară, tinerii dansatori au fost trimişi în semifinală de Andra care a apăsat butonul auriu, în premieră, pentru un ansamblu.  „Acest ansamblu are nevoie de un spaţiu unde să continue lucrul frumos pe care îl face. Îndemn Guvernul să găsească cât mai rapid, împreună cu administraţia publică locală din raionul Sângerei, un spaţiu nou, modern, care corespunde necesităţilor, aşa încât aceşti copii să poată dansa şi promova tradiţiile noastre în continuare. De asemenea, i-am invitat pe aceşti tineri minunaţi, alături de coreograful Dionisie Cobîlaş, la preşedinţie”, a recomandat președintele Maia Sandu.

Galerie fotoVizualizări: 1,237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: