Arbitraj video în Liga I, pe banii lui Becali

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, reales luni în funcție pentru un nou mandat de 5 ani, a declarat într-o conferință de presă că arbitrajul video este necesar în Liga I, dar menționează că pentru implementarea acestuia este nevoie de 1,8 milioane de euro. „Eu am în program arbitrajul video în Liga I. Dar este problema fondurilor. Să vedem, e vorba despre aproximativ 1,8 milioane... sunt bani mulți. Să vedem de unde am putea să îi găsim. Din ce am auzit, aceasta este suma. Dar o să cerem oficial de la UEFA. La primul telefon pe care l-am dat la UEFA, că avem și noi prieteni acolo, așa ni s-a spus, în jur de 1,8-2 milioane de euro. Din moment ce l-am pus în program, cred că arbitrajul video este o măsură necesară în Liga I. În plus, este și o directivă UEFA ca ușor-ușor arbitrajul video să fie implementat. Banii de unde vin și cum vin, vom vedea", a spus el.

Întrebat dacă ar accepta propunerea finanțatorului FCSB, Gigi Becali, care s-a oferit să acopere costurile pentru arbitrajul video din buzunarul său, președintele a răspuns: „Noi acceptăm de la oricine să vină cu bani, dacă sunt cu dedicație pentru arbitrajul video. Nu e nimic rău”. 

În noul mandat, Gino Iorgulescu va încerca să protejeze brandurile echipelor de fotbal prin trecerea acestora în proprietatea autorităților locale, așa cum se întâmplă în Italia. (A.A.)

Vizualizări: 472

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: