Au dat foc unei mașini din răzbunare

Doi tineri s-au răzbunat crunt pe un amic care i-a lăsat baltă într-o benzinărie din județul Gorj. Au vrut să-i dea o lecție șoferului, așa că i-au pus foc la mașină. Autoturismul aparținea, de fapt, bunicii tânărului.

Fapta a avut loc la începutul anului, dar tinerii din Dolj și-au aflat acum pedeapsa pentru cele întâmplate. În noaptea de 20/21.01.2020, în jurul orelor 02:00, cei doi tineri au decis să se deplaseze în stațiunea Rânca, jud. Gorj, la cabana unor prieteni. Au apelat la un amic pentru a-i transporta cu mașina, însă, pe drum, cei trei s-au luat la harță.

În localitatea gorjeană Hurezani, șoferul a oprit la un Peco, să alimenteze. A profitat de faptul că amicii săi se aflau în benzinărie și a plecat în grabă spre casă.

Abandonați în stația Peco, tinerii au ticluit un plan de răzbunare. Dimineața, când au ajuns acasă, au cumpărat fiecare câte un bidon de 5 litri de apă. Recipientele au fost golite și umplute cu benzină și motorină.

Cei doi s-au deplasat apoi spre locuința tânărului cu care avuseseră în acea noapte anumite neînțelegeri. Au găsit o mașină parcată în fața casei, au stropit-o cu cei 10 litri de combustibil și i-au dat foc.

Ca și cum nimic nu s-a întâmplat, cei doi prieteni au plecat să bea bere, fiind ridicați de poliție din casa unuia dintre ei. Tinerii au aflat că mașina incendiată, un VW Golf 4, aparținea de fapt bunicii tânărului pe care voiau să se răzbune.

Bărbații de 23 și, respectiv, 29 de ani au fost condamnați, zilele trecute, în primă instanță, pentru distrugere prin incendiere. Unul dintre ei este recidivist, fiind condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare.

Partenerul său de infracțiuni a scăpat cu un an de închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de 2 ani și muncă în folosul comunității.

Vizualizări: 4,615

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: