Au început înscrierile la grădinițe

Părinții trebuie să se grăbească să-și înscrie micuții în învățământul preșcolar. Începând de luni, 17 mai 2021, s-a dat startul primei etape de înscriere a copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani.

Inspectorul general adjunct al ISJ Gorj, Marius Staicu, spune că cererile se pot depune la unitățile școlare, acesta având afișat programul pe care l-au stabilit. La finalul acestei luni va începe și înscrierea a preșcolarilor pentru anul școlar 2021-2022, care se va face după data de 31 mai 2021.

”Începe și reînscrierea pentru învățământul preșcolar. De astăzi, cererile vor putea fi depuse la unitățile de învățământ, la grădinițe. Apoi urmează etapa de înscriere a preșcolarilor pentru anul școlar 2021-2022. Acestea se vor face în perioada 31 mai-25 iunie 2021. Sunt mai multe etape, iar aceste se regăsesc pe site-ul ISJ Gorj, în secțiunea Educație Timpurie”, a spus Staicu.

Părinții trebuie să se grăbească și asta pentru că locurile sunt limitate. De exemplu, la Târgu Jiu, cu greu mai găsești un loc.

”Mereu au existat probleme. Cererea a fost mai mare decât oferta. Cel puțin la nivelul municipiului Târgu Jiu, începând cu anul școlar 2021-2022, mai multe grădinițe au fost extinse și deja am început să aprobăm mărirea numărului de grupe. Sperăm ca în toamnă să pune la dispoziție un număr suficient de locuri pentru părinții care vor să își înscrie micuții la grădiniță”, a mai declarat Staicu.

Vizualizări: 633

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: