Au plantat câteva sute de puieți

Anual, la data de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, astfel că astăzi, 21 aprilie, polițiștii gorjeni, în colaborare cu Direcția Silvică Gorj și IJJ Gorj, au marcat această zi prin organizarea unei activități de împădurire și ecologizare, pe raza localității Țicleni, pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la protecția mediului înconjurător.

"Prin implicarea în această acţiune, sprijinim și susţinem regenerarea pădurilor, nu doar prin activităţi de prevenire şi combatere a delictelor silvice, ci şi prin participarea efectivă la acţiuni de plantare de arbori.

Din acest motiv, atragem atenția asupra importanţei educaţiei ecologice şi a rolului esenţial pe care îl are pădurea în menţinerea echilibrului ecologic, având în vedere defrișările masive ale pădurilor și creșterii infracționalității în domeniul silvic", a transmis IPJ Gorj.

În urma acestei activități, au fost plantați aproximativ 400 de puieți, ce ne-au fost puși la dispoziție de către Direcția Silvică Gorj.

Responsabilitatea protejării pădurilor nu revine doar instituţiilor cu atribuţii în întreţinerea acestora sau a celor care sancţionează tăierile ilegale de arbori, cum este Poliţia, ci tuturor cetăţenilor, a mai menționat sursa citată.

Vizualizări: 705

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: