Au adunat peste o jumătate de tonă de gunoaie

Zeci de voluntari au strâns, miercuri, peste o jumătate de tonă de gunoaie din mai multe zone turistice din Gorj. Au adunat tot felul de resturi din Cheile Oltețului, Cheile Galbenului și din Pădurea Colorată.

60 de voluntari din mai multe instituții publice din Baia de Fier și Polovragi, dar și simpli localnici au făcut curățenie în aceste zone intens vizitate de turiști din toate colțurile țării. Mulți dintre vizitatori uită bunul simț acasă și se descotorosesc de sticle, ambalaje și alte gunoaie în natură.

Primarul din Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu, a transmis că voluntarii au adunat peste o jumătate de tonă de gunoaie. „660 kg de deșeuri au strâns cei 60 de voluntari  din Primăria Baia de Fier, SGA Gorj, Ocolul Silvic Polovragi, APM Gorj și locuitori ai comunei Baia de Fier, în cadrul unei acțiuni de ecologizare organizată pe Cheile Galbenului, Cheile Oltețului și în Pădurea Colorată”, a transmis primarul.

Acțiunile de ecologizare vor continua și în zilele următoare tot în jurul obiectivelor turistice. După Paște, voluntarii au în plan să urce și la Rânca, să strângă gunoaiele lăsate în urmă de turiști. 

Vizualizări: 1,772

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: