Avanpremieră națională, la Târgu Jiu

Filmul ”Cardinalul”, cu Radu Botar, actor al Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” în rol principal, va avea prima avanpremieră națională la Târgu Jiu sâmbătă, 9 noiembrie, ora 19, la Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu”. Prețul biletului este 10 lei.

Cardinalul”, un film semnat de Nicolae Margineanu, dupa un scenariu de Bogdan Adrian Toma, va fi lansat sâmbătă, 9 noiembrie, la Târgu Jiu.

La finalul proiecției va avea loc o sesiune de Q&A la care vor participa regizorul Nicolae Margineanu și Radu Botar, actor in cadrul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Targu Jiu și actorul principal al proiecției .

“Cardinalul” prezintă o parte din viața episcopului greco-catolic Iuliu Hossu, câteva scene de la Marea Unire și pe urmă perioada încercării convertirii forțate în penitenciarul Sighet.

În anii ’50, conducătorii bisericii Greco-Catolice sunt arestați și închiși în penitenciarul de la Sighet. Regimul sovietic interzice existența altei biserici în afara celei ortodoxe. În fața chinurilor și unora dintre cele mai perfide mijloace de dezumanizare, alternativele sunt convertirea sau moartea. În fața torționarilor se ridică episcopul Iuliu Hossu, care prin curaj și verticalitate devine o călăuză pentru ceilalți preoți.

Vizualizări: 1,337

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: