Avocata polițistului arestat: Este o gravă eroare judiciară

Cazul polițistului de 35 de ani din Târgu Jiu, arestat pentru furturi în Germania, a șocat o țară întreagă. Cei mai șocați par a fi apropiații, care susțin că bărbatul nu a părăsit țara în ultimii ani. Avocata lui Constantin Cătălin Martin Voinescu, agent la Poliția Municipiului Tg-Jiu, vorbește de o gravă eroare judiciară. Polițistul a fost arestat preventiv pe 11 ianuarie, pentru o perioadă de 15 zile.

Cătălin Constantin Voinescu a fost reținut vineri, 10 ianuarie, iar a doua zi arestat preventiv, sub acuzaţia că ar fi comis mai multe furturi în Germania. Pe numele său exista un mandat european de arestare preventivă. „A fost în ţară, cu mine, nu am fost plecaţi din ţară deloc, nici măcar până la graniţă, cu atât mai mult că a fost de serviciu”, a declarat soția polițistului la Pro TV.

Mioara Văduva, avocatul poliţistului, spune că acesta se afla în ţară şi acest lucru îl poate dovedi: „Atât pe 19, cât şi pe 20, 21 şi 22 şi-a folosit cardul la diverse cumpărături şi, cel e mai important, a cumpărat medicamente şi mâncare pentru câinele pe care îl are la serviciu, este conductor de câine la Poliţia municipiului Târgu Jiu. Familia este disperată. Nu înţelege nimeni ce se întâmplă. Am formulat deja contestaţie pentru a merge la Înalta Curte, pentru a explică că este o gravă eroare judiciară”.

Polițistul ar fi vândut o mașină care a fost ulterior folosită la spargerile din Germania, aceasta fiind o cauză a posibilei confuzii. (A.A.)

Vizualizări: 2,701

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: