„Băciţa de la Crasna” i-a cucerit pe chinezi cu doinele sale 

Solista de muzică populară Ileana Lăceanu a cântat la finele anului trecut pentru chinezi. Timp de 10 zile le-a cântat asiaticilor, iar experiența a marcat-o pe interpreta din Gorj. Artista spune că i-a dat pe spate cu doinele sale. „Mi-a plăcut foarte mult. Le-am cântat de toate”, a spus Ileana Lăceanu.

„Băcița de la Crasna” i-a dat gata pe chinezi cu doinele sale. Ileana Lăceanu a mers la finele anului trecut în China pentru a le cânta asiaticilor din repertoriul său, însoţită fiind şi de alţi membri ai ansamblului din care face parte, Ansamblul "Doina Oltului". Misiunea sa nu a fost una uşoară, asta pentru că a trebuit să cânte fără să fie acompaniată de orchestră. "După turneu mi-am dat seama că le-a trebuit un astfel de om, pentru că am fost fără orchestră. Ne puneau să cântăm. Le plăcea la chinezi. Mi-a plăcut foarte mult. Le-am cântat de toate. Mai ales doine. Să ştiţi că i-am cucerit", a spus gorjeanca la o emisiune tv. Interpreta a povestit că în timpul unei reprezentaţii un chinez a început să cânte la una cu ea. Era vorba de o operetă care semăna cu melodia interpretată de gorjeancă.

Ileana Lăceanu a explicat că asiaticii au anumite reguli pe care dacă nu le respecţi poţi fi condamnat la moarte. „Trebuie să fii om corect şi om cuminte când pleci într-un astfel de turneu. Se cer mai multe date despre artişti când pleacă la un drum atât de lung. Ni s-a spus că dacă transportăm anumite substanţe, dacă furăm, ne împuşcă pe loc. Trebuie să fii cuminte din toate punctele de vedere, nu doar talentat", a mai spus artista.

Ansamblul din care face parte va pleca din nou, în luna martie, într-un nou turneu, tot în China. De această dată, Ileana Lăceanu spune că nu va mai merge.

Galerie foto


Vizualizări: 2,990

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: