Baia de Fier, declarată staţiune

Guvernul a declarat joi mai multe localităţi din ţară drept staţiuni de interes local sau naţional. Printre acestea şi localitatea gorjeană Baia de Fier, care a căpătat statutul de staţiune turistică de interes local. Peştera Polovragi este cel mai vizitat obiectiv din zonă, dar şi o parte din Rânca este pe teritoriul comunei Baia de Fier.

Localităţile Borsec - judeţul Harghita şi Suceviţa - judeţul Suceava au fost atestate ca staţiuni turistice de interes naţional, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern. 

Iată care sunt localitățile atestate drept stațiuni turistice de interes local: Baia de Fier - judeţul Gorj, Boghiş - judeţul Sălaj, Colibiţa - judeţul Bistriţa-Năsăud, Moisei - judeţul Maramureş, Negreşti Oaş – judeţul Satu Mare, Pojorâta – judeţul Suceava, Sângeorgiu de Mureş – judeţul Mureş, zona Băile Banffy – municipiul Topliţa, judeţul Harghita, zona Băile Ocna Dej – municipiul Dej, judeţul Cluj, zona Moineşti-Băi – municipiul Moineşti, judeţul Bacău.

"Prin promovarea ca staţiuni turistice de interes naţional sau local, aceste localităţi vor avea şanse mari în atragerea de finanţări nerambursabile, în condiţiile în care unele programe de finanţare impun existenţa atestării ca staţiune turistică. După completările făcute astăzi, în total sunt atestate ca staţiuni turistice de interes naţional 43 de localităţi, iar 57 de localităţi au primit atestatul de staţiuni turistice de interes local", se menţionează într-un comunicat de presă.

Vizualizări: 1,566

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: