Bărbat paralizat, pus pe drumuri de executorul judecătoresc

Un gorjean din Bengeşti Ciocadia, care a rămas semi-paralizat după ce a fost bătut crunt de nişte indivizi, se luptă de un an să pună în executare o hotărâre a Curţii de Apel Craiova prin care şi-a câştigat dreptul la despăgubiri. Vasile Maria spune că este plimbat pe drumuri de executorul judecătoresc pe care l-a plătit să pună în executare hotărârea instanţei.

Vasile Maria are 49 de ani şi este din Bengeşti Ciocadia. Bărbatul a rămas cu semipareză şi un hematom pe creier după ce, în 2014, a fost bătut cu bestialitate de concubinul soţiei şi de cumnatul acestuia. Medicii legişti i-au acordat atunci 120 de zile de îngrijiri medicale, însă bărbatul a rămas cu sechele pentru toată viaţa. S-a judecat cu agresorii, respectiv fostul său cumnat, Giorgian Dan, dar şi cu presupusul concubin al fostei soţii, Cristian Ionuţ Tomescu, şi a câştigat procesul, hotărârea Judecătoriei Novaci rămânând definitivă printr-o decizie a Curţii de Apel Craiova din septembrie 2017. Instanţa a stabilit că Vasile Maria să fie despăgubit de agresori cu aproape 300.000 de lei. Bărbatul a contactat un executor judecătoresc pentru punerea în executare a hotărârii. Se întâmpla acum aproape un an. Vasile Maria susţine că executorul judecătoresc Adrian Vasile Cornescu nu a făcut niciun demers pentru recuperarea banilor.

Bărbatul este unicul întreţinător a celor doi băieţi ai săi, pe care a reuşit să-i ţină aproape tot pe calea instanţei. Este pensionat pe caz de boală şi cu greu face faţă cheltuielilor de zi cu zi. Instanţa a decis ca Vasile Maria să primească şi o rentă viageră lunară calculată de la data săvârşirii faptei, iar suma totală pe care o are de recuperat se ridică la peste 66.000 de lei.

„Nu îmi explic de ce nu îi execută”

Gorjeanul nu înţelege de ce executorul judecătoresc nu face demersurile necesare pentru punerea în aplicare a hotărârii Curţii de Apel Craiova. Mai mult decât atât, bărbatul spune că nici nu reuşeşte să-l găsească pe executor la biroul său din Târgu Jiu. „Mai este puţin şi se face anul şi nu s-a făcut nimic. De câte ori mă duc la cabinetul său, îmi spun fetele că domnul executor este pe teren. Am venit de mai multe ori la Târgu Jiu şi nu am bani, trebuie să am grijă de cei doi copii ai mei. Doar de două ori am vorbit. Mi-e teamă să nu fi intervenit cineva, că altfel nu îmi explic de ce nu îi execută. Unul dintre ei are firmă pe numele lui”, a declarat Vasile Maria. Bărbatul spune că a încercat să schimbe executorul. „M-am gândit să pun alt executor, dar l-am plătit deja pe acesta, i-am dat 1.200 de lei. Plus că hotărârea definitivă este la dânsul şi nu vrea să mi-o dea. Ar trebui să mă duc la Craiova să iau un duplicat, dar nu este normal să pui un om pe drumuri în situaţia mea. Este vorba şi de bani şi de starea de sănătate”, a mai spus Vasile Maria.

Executor: S-a făcut tot ce trebuie

Executorul judecătoresc plătit de Vasile Maria să-l reprezinte în acest demers nu a vrut să comenteze pe seama acestui subiect. „S-a făcut tot ce trebuie în dosarul dumnealui de executare. Sunt date confidenţiale, sunt numai între mine şi părţi. Dacă doreşte dumnealui să vă dea detalii, să vă dea toate detaliile. Dânsul are un avocat, l-aţi văzut în ce condiţii este dânsul. Eu vă spun doar că nu este nimic adevărat din tot ceea ce vă spune”, a comentat executorul judecătoresc Adrian Vasile Cornescu.

Vizualizări: 3,095

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: