Biblioteca stradală din Motru a fost vandalizată

Biblioteca din aer liber, amplasată în parcul central din Motru, a fost vandalizată la nicio lună de la amplasarea ei. Mai toate cărțile au fost rupte, iar paginile au fost împrăștiate.

Strădania elevilor de la Colegiul Național „George Coșbuc”, care au dorit să aducă lectura și poezia mai aproape de motreni, s-a lovit astfel de ignoranța unora dintre localnici.

„Pot să înțeleg că nu toți oamenii sunt atrași de lectură, dar nu pot să înțeleg cum poți fura bucuria altora de a citi o carte pe care nu și-o pot cumpăra, dar pe care ar fi putut să o împrumute gratuit de la biblioteca stradală amplasată într-un parc, de către elevii unei școli din oraș. Poate munca acelor elevi nu ar fi fost în zadar, dacă cineva cu o minte bolnavă nu ar fi vandalizat aceasta bibliotecă, în condițiile în care există și un regulament de utilizare a bibliotecii stradale”, a postat pe facebook unul dintre bibliotecarii din Motru.

Reacțiile nu au întârziat însă să apară: „Totul se rezumă la educaţie sau mai bine zis la lipsa ei. Atâta timp cât n-ai fost instruit din fragedă pruncie să fii om, e greu să-ţi formezi mai târziu această deprindere”.

Cititorii-trecători pot lua ce cărţi vor, singura rugăminte fiind să le returneze atunci când termină de citit.

„Acum, cărțile sunt aranjate, dar dulăpiorul a fost efectiv devastat, majoritatea cărților au fost rupte și totul era împrăștiat. Cu câtă ușurință se poate distruge ceva bun! Atât de trist că nici măcar nu se respectă o inițiativă pozitivă, domestică, benefică! Se dovedește că nu putem spera nici la implicarea, dezvoltarea sau păstrarea ideilor altora”, a fost un alt mesaj.
 

Galerie foto



Vizualizări: 1,697

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: