Biscuiți de ciocolată, fără coacere 

Acești biscuiți de ciocolată de post, fără coacere, sunt o alternativă sănătoasă la dulciurile din comerț. Iar pentru cei care nu au timpul necesar să gătească preparate sofisticate, sunt o propunere binevenită. 

Biscuiții de ciocolată fără coacere se pot prepara în doar 20 de minute.

Ingrediente: 2 ½ căni de fulgi de ovăz, o cană de fulgi de cocos, o cană de unt de arahide sau de migdale, ½ cană de ulei de cocos, 85 g de miere, 6 linguri de pudră de cacao, 2 lingurițe de extract de vanilie şi opțional o lingură de semințe de in măcinate.

Mod de preparare: 

Pregătiţi mai întâi tava, tapetând-o cu hârtie de copt. Amestecați apoi fulgii de ovăz cu fulgii de cocos într-un bol încăpător. Puneți apoi mierea, uleiul de cocos, untul de arahide într-o crăticioară, pe aragaz. Lăsați focul la mic și amestecați continuu, până ce ingredientele devin lichide și se omogenizează. La final încorporați pudra de cacao, amestecând cu un tel pentru a evita formarea cocoloașelor. Luați vasul de pe foc și adăugați esența de vanilie și omogenizați. Puneți apoi amestecul de fulgi de ovăz și cocos. Puneți și acea lingură de semințe de in măcinate care  ajută și mai mult la îngroșarea compoziției. Este însă un ingredient opțional pe care îl puteți exclude dacă nu îl aveți în casă. Adăugați la final esența de vanilie și amestecați bine, pentru omogenizare. 

Luați câte 1 lingură din compoziție și puneți-o în tavă, pe hârtia de copt. Dați biscuiților forma dorită, rotundă, pătrată, ovală sau tip baton. Introduceți tava în congelator și lăsați biscuiții să stea la rece până se întăresc. În 20 de minute sunt gata de mâncat. După ce îi scoateți din congelator, lăsați-i să stea 5 minute, apoi pot fi serviți. Păstrați-i într-o pungă ermetică în congelator. 

Vizualizări: 612

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: