Reţetă simplă de chifteluțe din dovlecei

Chifteluţele din dovlecei constituie o rețeta simplă și delicioasă pentru această perioadă de post. Se folosesc ingrediente care îi dau savoare acestui preparat care se gătește destul de des în Săptămâna Mare.

Reţeta de chifteluţe din dovlecei este una destul de săţioasă dar şi gustoasă, fiind bazată pe dovlecei şi castraveţi.

Ingrediente

    un kg dovlecei

    3-4 linguriţe ulei de măsline

    2 castraveţi

    o legătură mărar

    250 iaurt de soia

    100 pesmet

    ulei pentru prăjit

    100 gr caşcaval de post

    o legătură pătrunjel verde

    o legătură mărar

    o legătură usturoi

    2 legături ceapă verde

    3-4 căţei usturoi

Mod de preparare: Se spală ceapa, usturoiul şi dovleceii iar ceapa şi usturoiul se toacă mărunt iar dovleceii se dau pe răzătoarea mare. Se pun în sită şi se scurg uşor prin presare.

Verdeaţa se spală, se toacă mărunt şi se amestecă cu celelalte ingrediente împreună cu caşcavalul de post ras în prealabil şi cu pesmetul. Dacă nu se leagă compoziţia, puneţi şi 1-2 linguriţe de ulei până obţineţi consistenţa dorită.

Se condimentează cu sare şi piper şi apoi se pregătesc chifteluţele şi se prăjesc în ulei sau în cuptor.

Vizualizări: 700

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: