Bunoaica îi răspunde lui Rușeț: Lipsa de personal e mare

Președintele sindicatului Solidaritatea 2013 din Complexul Energetic Oltenia, Nicu Bunoaica, s-a declarat surprins de declarațiile celor din administrație, cum că nu ar fi probleme legate de lipsa de personal în cariere. “Ei zic că nu sunt probleme, dar nu e adevărat. Nu avem personal. Lipsa de personal este mare, un lăcătuș mecanic de bandă face două sau trei benzi singur. Când vremea este nefavorabilă și este ceață, sunt incendii la role”, a spus Bunoaica la Gorj TV.

Ion Rușeț, consilier al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, spusese la un post de televiziune că lipsa de personal invocată de unii lideri sindicali nu ar fi reală. “Sunt normative de personal care sunt cuprinse în CCM. Organizarea locurilor de muncă este de competența exclusivă a administrației. Nu cred că există un conducător de EMC, un conducător de carieră, un șef de sector care să-și permită să dea drumul la activitate având probleme cu normativul de personal”, a spus Rușeț.

Un document al Ministerului Energiei arăta acum doi ani că ar fi un deficit de patru mii de oameni în carierele miniere, în care acum lucrează mai puțin de opt mii de persoane.

Nu toți sunt în producție, fiind chiar și specialiști care și-au găsit loc la birouri, deși ar fi nevoie de ei în cariere. (A.A.)

Vizualizări: 1,905

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: