O firmă din Gorj anunță concedieri

SC Minprest Serv SA Rovinari va avea de la începutul acestui an cu circa 50 de salariați mai puțini. Societatea prestatoare de servicii pentru minerit are mai puține comenzi de la principalul beneficiar, Complexul Energetic Oltenia.

Directorul Gabriel Giorgi a spus că nu va fi un program de concediere colectivă, pentru că unor salariați le expiră contractele. “S-a întâmplat la fiecare început de an în ultimul timp. În urma încheierii contractelor de prestări servicii între CEO și Minprest a rezultat o reducere a posturilor pe partea de Divizie Minieră, undeva la cincizeci de posturi”, a spus Giorgi la Radio Infinit.

Directorul Minprest a spus că sunt 29 de persoane cărora le vor fi încetate contractele individuale de muncă, ceilalți care pleacă având contracte pe perioadă determinată care au expirat. “În lege scrie că dacă ne încadrăm cu 29 de persoane într-o lună, nu ajungem la 30 de persoane, facem disponibilizare individuală, nu colectivă”, a mai explicat Giorgi.

Minprest Serv SA are însă nevoie de personal calificat pentru a presta servicii la cele patru termocentrale ale Complexului Energetic Oltenia din Gorj și Dolj. (A.A.)

Vizualizări: 3,349

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: