Camerele de supraveghere sunt obligatorii în 2022?

Multe companii nu au resursele necesare pentru a angaja personal de securitate în întreaga clădire și, chiar dacă ar avea, este imposibil să aibă ochi peste tot deodată. Iar aici intervine supravegherea video. Unii antreprenori pot crede că investiția într-un sistem de supraveghere este nejustificată dacă nu păstrează bunuri și obiecte de valoare.

Cu toate acestea, progresele în instrumentele și tehnologia de supraveghere digitală au făcut sistemele de securitate mult mai puternice și mai accesibile decât au fost în trecut și pot juca un rol semnificativ în îmbunătățirea siguranței și securității.

Descoperă de ce merită să investești într-un sistem de supraveghere video și ce trebuie să știi înainte de a cumpăra unul.

Sunt obligatorii camerele de supraveghere pentru companii?

Legea 333/2003 este cea care prevede ca societățile comerciale să dețină propriul sistem de supraveghere video funcțional 24/24, pentru a proteja bunurile, valorile și angajații, deși există anumite reglementări de care trebuie să se țină cont.

În situația în care nu sunt respectate aceste legi sau nu se ține cont de prelucrarea datelor cu caracter personal, compania respectivă va fi amendată. De asemenea, este foarte important ca prezența camerelor de supraveghere video să fie semnalizată corespunzător.

Beneficiile aduse de camerele de supraveghere

Societățile comerciale mai mici tind să nu creadă că vor ajunge vreodată ținta activităților criminale, datorită faptului că nu ar avea suficiente produse sau bunuri de valoare. Dar tocmai aceste ipoteze fac să fie ținte ușoare, deoarece nu se pregătesc. Iar când infractorii știu că sediul unei companii nu are o securitate puternică, acea afacere devine o țintă ideală.

Având în vedere acest lucru, ia în considerare următoarele beneficii pe care le poate oferi supravegherea video:

    • Descurajarea furtului

Chiar dacă nu ai bunuri fizice de mare valoare, poți avea multe de pierdut dacă un hoț sau un spion conspirativ ar interveni. Un singur laptop furat poate provoca multe daune cauzate de datele confidențiale furate.

    • Siguranța angajaților

Camerele de supraveghere îi descurajează pe potențialii infractori să încerce să se strecoare în interiorul sediului. Iar când angajații știu că există camere supraveghere exterior și interior, se simt mai în siguranță și mai confortabil când vin la job.

    • Costuri mai mici de asigurare și descurajare a fraudelor

Aceste camere de supraveghere pot ajuta chiar și la prevenirea fraudei la asigurări. La urma urmei, angajații nu pot pretinde că au avut un anumit accident de muncă dacă tu ai înregistrarea care dovedește contrariul.

    • Înregistrări de la distanță

Tehnologia modernă de supraveghere video îți oferă șansa de a vedea ce se întâmplă în sediul companiei tale fără a fi acolo.

Progrese moderne în tehnologia de supraveghere video

Supravegherea video a parcurs un drum lung de la sistemele care necesitau cablaje complexe și se bazau pe benzi VHS pentru stocare.

Sistemele de înregistrare video digitală sunt utilizate în mod obișnuit de majoritatea întreprinderilor mici care au nevoie doar de una sau două camere. Dar pentru acele companii care au nevoie de mai mult, DABSTORE are cea mai variată ofertă de camere de supraveghere din România. 

Aceste sisteme analogice au fost acum înlocuite cu opțiuni digitale de calitate mult mai bună. Sistemele digitale sau acele camere supraveghere wireless au nevoi mai simple de cablare, mai puține limitări ale numărului de camere care pot fi conectate și, cel mai important, o imagine mult mai clară.

Vizualizări: 3,617

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: