Un prototip al Dacia Bigster a fost fotografiat în Praga

Până acum, producătorul român de automobile Dacia a arătat conceptul viitorului model Bigster doar în fotografii oficiale. De această dată, un prototip sl SUV-ului românesc a fost surprins complet necamuflat pe o stradă din regiunea Holešovice, la nord de Praga.

Vehiculul a fost prezentat de oficialii importatorului mărcii autohtone unui grup restrâns de ziariști și reprezentanți ai dealerilor. Participanții nu au avut voie să fotografieze mașina. Cu toate acestea, Bigster-ul a fost fotografiat în cele câteva minute cât a durat operațiunea de descărcare în fața locației unde a avut loc evenimentul, a informat ProMotor.

Conceptul care prefigurează viitorul Bigster de serie a fost dezvăluit în urmă cu un an. Potrivit informațiilor furnizate de oficialii Dacia, versiunea de serie nu va fi cu mult diferită comparativ cu acesta. Viitorul SUV-ul de segment C va măsura aproximativ 4,6 metri și va fi poziționat în gamă deasupra actualului Duster. Din punct de vedere al gabaritului, acesta se va putea compara cu Land Rover Discovery Sport și Volkswagen Tiguan.

Spre deosebire de acestea, modelul românesc va costa, însă, mult mai puțin și se va situa aproape de Volkswagen T-Roc. În același timp, producătorul român spune că noul SUV va avea un interior foarte spațios. Nu se știe deocamdată dacă va fi oferit și într-o configurație cu șapte locuri. Un detaliu estetic interesant este acela că protecțiile din partea inferioară a caroseriei vor fi realizate din plastic reciclat.

Prototipul surprins în capitala cehă este personalizat într-o nuanță de verde închis care pare să fie aceeași cu cea din pozele oficiale. Se remarcă și noua semnătură luminoasă sub forma literei Y. SUV-ul impresionează prin caroseria robustă și liniile pătrățoase.

Viitorul Dacia Bigster va fi lansat spre sfârșitul anului 2024 sau cel mai târziu la începutul lui 2025.

Galerie fotoVizualizări: 2,862

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: