Când va elibera CEO adeverinţele pe Legea 197

Societatea Complexul Energetic Oltenia nu eliberează, pentru moment, adeverințe pe Legea 197/2021, care reduce cu 13 ani vârsta de pensionare a angajaților care au lucrat în producție

Dumitru Pîrvulescu, preşedintele Federației Naționale Mine Energie,  susţine că trebuie făcute modificări în cadrul contractului de muncă al salariaţilor: “Am solicitat să fie cât mai repede demarată chestiunea legată de adeverinţe. Trebuie făcută o procedură foarte simplă, astfel încât colegii care vor solicita acele adeverinţe să nu stea nu ştiu cât timp la rând. Printr-o reglementare contractuală, printr-o decizie a dumnealor, deci asta am văzut că a înţeles directoratul. Încă nu au început să fie eliberate adeverinţele în baza Legii 197 pentru că nu s-au lămurit cât de simple trebuie făcute aceste adeverinţe. La momentul acesta trebuie să scrie toată situaţia fiecărui salariat, de când s-a angajat până a încheiat activitatea. Dar eu sper să găsească o metodă mai simplă, astfel încât să pună doar perioada şi să spună cum au lucrat. Faci o frază simplă şi aşa rezolvi. Dar pentru a face această frază simplă, ar trebui să trecem nişte reglementări clare în contractul de muncă, iar compania pregăteşte aceste chestiuni şi sper ca în maximum 2 săptămâni să întrunim Comisia de Negociere, pentru că asta e legislaţia de acum”, a transmis Pârvulescu, la Radio Infinit.

Sindicalistul mai spune şi că unii dintre angajați nu se grăbesc să-și facă dosarele de retragere din activitate: “Unii angajaţi au depus, unii nu. E decizia fiecărui coleg. E problema fiecăruia daca îşi depune sau nu îşi depune dosarul. Am văzut foarte multe persoane că erau supărate pe unii colegi că nu îşi depun dosarele. E dreptul fiecăruia. Acum să vedem ce se va întâmpla cu viitoarea lege a pensiilor, pentru că ştim că şi aceasta este trecută ca jalon în PNRR. Dacă se întâmplă aşa cum este specificat în PNRR, e clar că toată lumea va pleca la pensie ca să plece cu pensie mai mare. Dar n-am auzit nici măcar că Ministerul Muncii ar face acest proiect de lege, aşa că nici asta nu se va face în termenii daţi de PNRR”.

Vizualizări: 4,425

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: