O vară de festivaluri la Târgu Jiu, cu Carla’s Dreams și Irina Rimes

Un afiş care include toate evenimentele muzicale şi culturale sau culinare și sportive, care vor avea loc în această vară la Târgu Jiu, a fost prezentat de primarul Marcel Romanescu într-o conferință de presă. Într-un mod foarte colorat, edilul le promite târgujienilor o vară festivalieră.

Primăria Târgu Jiu anunţă un complex de evenimente care vor avea loc pe toată perioada de vară la Târgu Jiu, majoritatea acestora fiind evenimente muzicale, dar nu lipsesc nici cele culinare sau festivalurile de tradiţie ale verii. „Pentru că ați muncit din greu și pentru că a venit, în sfârșit, vara, iar mirosul vacanței plutește în aer, vă fac tuturor un cadou. V-am promis o vară ”fierbinte” la Târgu Jiu, o vară plină de spectacole și muzică bună, cu formații de top, pentru toate gusturile. Îmi face o deosebită plăcere să vă invit la ”Un festival cât o vară”! Numele i se potrivește de minune pentru că asta o sa avem, un festival care va dura o vară întreagă”, a anunţat primarul Marcel Romanescu.

Un adevărat maraton cultural-artistic este prezentat pe afişul foarte încărcat al evenimentului sub genericul „Infinity Târgu Jiu, Un festival cât o vară”. În program sunt incluse evenimente cultural-artistice, sportive și culinare sau de alt gen pentru târgujienii care nu vor merge în vacanţă sau pentru turiştii care vin la Târgu Jiu pe perioada verii.

Artiști şi muzicieni ai momentului, unii foarte apreciaţi de generaţia tânără precum Carla’s Dreams, Five Gang, Irina Rimes sau Raluka, alţii apreciaţi de iubitorii de folclor și folk, au fost invitați să concerteze în diferite locuri consacrate deja, Insulița Jiului, Piața Prefecturii sau Teatrul de Vară.

Un festival mediteranean, cu produse culinare apreciate de gorjeni, după cum s-a văzut la precedentele ediţii, va avea loc în perioada 21-23 iunie în Piața Prefecturii. În aceeaşi perioadă are loc un eveniment inedit pentru iubitorii de muzică electronică, aceştia fiind așteptați pe data de 22 iunie pe Insuliță, acolo unde este locul obişnuit pentru concerte muzicale.

Iubitorii de muzică populară sunt așteptați şi ei la un eveniment organizat pe data de 23 iulie în Piaţa Prefecturii cu Orchestra „Lăutarii” din Chișinău alături de Nicolae Botgros și Roberta Crintea. Tot pentru iubitorii muzicii populare, şi pentru cei care curioşi să cunoască şi folclorul altor state, revine la Târgu Jiu Festivalul Internaţional de Folclor organizat în perioada19 – 23 august în Piaţa Prefecturii şi alte zone din Târgu Jiu.

Nu au fost uitaţi cei care iubesc folk-ul iar pentru ei este inclus în program Festivalul Naţional de Muzică Folk şi Baladă „Poarta Sărutului” care este organizat la Teatrul de Vară  între 9 şi 11 august.

Nu va lipsi de la festivalul verii nici Festivalul Berii, care va avea loc în perioada 19 – 25 august, şi unde  va cânta Tudor Chirilă, alături de trupa Vama, dar și Spitalul de Urgență, concerte care sunt programate pe Insuliță.

Vizualizări: 3,704

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: