Capacitate de testare de zece ori mai mare la Craiova

Noua linie de biologie moleculară complet automată, de tip Real time PCR, este funcțională începând de joi, 9 aprilie, a anunțat primarul din Craiova, Mihail Genoiu.

"Am discutat personal cu inginerii specialiști ai firmei producătoare care au finalizat astăzi montarea sistemul Real Time PCR achiziționat de către Primăria Craiova pentru Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Craiova. Achiziția este făcută cu fonduri din bugetul local și era foarte necesară pentru a oferi craiovenilor siguranța cu care i-am obișnuit în ultimii ani dar și pe fondul lipsei de reacție din partea Guvernului României", a transmis primarul. La Craiova sunt prelucrate teste colectate din toată Oltenia, dar și din alte zone ale țării, unde sunt mai multe cazuri.

Primarul a precizat că este un aparat modern care mărește considerabil capacitatea de efectuare a testelor pentru Covid. "Sunt mândru de colectivul de la Spitalul Victor Babeș care se află în aceste momente în prima linie și avem datoria să le punem la dispoziție toate mijloacele necesare în această luptă pe care o purtăm cu virusul ucigaș", a mai spus Genoiu.

Acesta este un echipament modern ce va permite unității sanitare să efectueze de șase ori mai multe teste pe zi față de numărul actual de probe și cu costuri mult diminuate pentru kiturile necesare. Până acum se puteau face determinări pentru 16-19 probe/12 ore, în timp ce echipamentul nou asigură până la 125 probe/12 ore.

Sitemul Real Time PCR oferă rezultate în timp foarte scurt, cu costuri minime și fără erori, este o linie complet automată de testare și a fost livrat cu 3000 de kit-uri de testare.

Vizualizări: 1,082

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: