Director de spital: Toată lumea exersează la îmbrăcare și dezbrăcare

Spitalul de Urgență din Târgu-Cărbunești este pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru a putea prelua primii pacienți infectați cu noul coronavirus. Unitatea medicală a fost desemnată să se ocupe exclusiv de acești bolnavi așa că, de aproape două săptămâni, toți pacienții au fost externați și cadrele medicale s-au concentrat doar pe realizarea circuitelor și a camerelor pentru decontaminare.

În aceste zile, medicii și asistentele învață cum să îmbrace echipamentele de protecție astfel încât riscul să se infecteze să fie minim. „Curtea spălată, dezinfectată, secțiile dezinfectate și așa mai departe. Toată lumea este în spital, toată lumea exersează la îmbrăcare și dezbrăcare. Toată lumea se interesează de circuitul pacientului, circuitul foii de observație care e foarte important. Am avut o întâlnire în aer liber cu vreo 50-60 de doctori, cu asistenții șefi și personal TESA referitor la acest circuit atât al pacientului, cât și al foii de observație care vrem să nu ajungă în zona roșie, care atunci e posibil să se infecteze. Am avut foarte multe lucruri de pus la punct. Am chemat toți prietenii care au pus umărul la realizarea acestor lucrări și sperăm să nu avem parte de ele”, a declarat Constantin Târziu, managerul spitalului din Târgu-Cărbunești.

Toți pacienții care vor fi infectați cu noul coronavirus vor fi internați la Târgu-Cărbunești. Medicii au mai primit echipamente de protecție, dar au nevoie și de aparatură pe care o așteaptă de la Ministerul Sănătății. „Noi vom prelua doar pacienții confirmați cu Covid. La noi, Ambulanța aduce pacientul însoțit de testul care spune că este pozitiv. După aceea, la Camera de Urgențe, se face triajul pe specialități pentru că avem toate specialitățile: Chirurgie, Ortopedie, Interne, Cardiologie, Psihiatrie, Pediatrie. Între timp, am mai primit o parte din echipament, dar nu întreaga solicitare. Aparatură medicală nu am primit nimic. Vreau să cred că nu vom fi uitați pentru că suntem singurul spital din Gorj desemnat să trateze acești pacienți și, dacă nu avem ce trebuie, este rău atât pentru personalul medical, că vedeți ce se întâmplă în țară, cât și pentru pacient”, a mai declarant Târziu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 3,167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: