Cascada de la Stănești a intrat la apă

Comuna gorjeană Stănești se mândreşte cu o frumoasă cascadă naturală. Este vorba de cascada Vaidei, situată pe Valea Șușiței Verzi, săpată în calcare. Mai sus, alte două obiective încântă ochii turiștilor și nu au fost ratate nici de producătorii de filme românești.

Oamenii spun că această cascadă de la Vaidei a fost mult mai mare, de aproape 16 metri, însă în timp, din cauza evoluției reliefului, atinge acum o înălțime de doar 7 metri. Alături de satul cu așezări moderne, dar și case în formă de culă, mai vechi și tradiționale, turiştii descoperă și peșteri de mici dimensiuni, ce îmbogăţesc peisajul cheilor. ”Ca suprafaţă are aproape 50 de metri pătraţi, cu mai multe vâltori cam periculoase la înot. I se zice cascada Șușița Verde. Mai sus, la Gura Văii și lângă Gura Văii, sunt cheile unde s-a filmat o parte din filmul ”Tudor Vladimirescu”. Mai sus se ajunge la intersecţia Pârâul Dealului cu Straja, Șușița se desparte în doi afluenți, Straja și Pârâul Dealului”, a spus Dumitru Dolofan, angajat al centrului de informare turistică.
Cheile Tuturoiului şi Pietrele lui Dan sunt alte două obiective naturale ce îmbogăţesc cheile şi atrag vizitatori în comuna Stănești.

Galerie foto


Vizualizări: 7,735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: