Câte angajări a făcut spitalul din Târgu Jiu în ultimii trei ani

Peste 100 de angajări a făcut Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu din 2019 încoace. Cele mai multe posturi au fost ocupate, pe o perioadă determinată, în pandemie. În rest, sunt 35 de salariați noi care au contracte definitive în cadrul spitalului. Dintre aceștia, 16 sunt medici. Cu toate acestea, reprezentanții spitalului au explicat că mai este nevoie de personal. “Lucrăm cu 70% din statul de funcții”, a transmis managerul unității medicale.

În prezent, în cadrul spitalului, lucrează peste 1.300 de persoane. Dumitru Vienescu, managerul unității medicale, a explicat că mai este nevoie de angajări.

În ultimii trei ani, au fost angajați 16 medici pentru o perioadă nedeterminată.

“În 2019, spitalul avea 1270 de salariați. La 28 februarie 2022, erau 1305 salariați, undeva cu 35 de posturi mai mult decât în 2019 plus personalul angajat temporar, de 86 de persoane. Diferența de 35 de posturi este: 16 posturi de medic și partea de asistenți, personalul auxiliar și o scădere la muncitori. Sunt cu 13 mai puține decât în 2019. Lucrăm cu 70% din statul de funcții. Este nevoie de personal pe structurile actuale”, a spus Dumitru Vienescu, într-o emisiune la Radio Omega.

Vienescu a dat exemplu secția de Neurologie, unde ar mai fi nevoie de 10 infirmieri ca să funcționeze ca la carte. „La Neurologie, la numărul de paturi aprobat, ar trebui să aibă 25 de infimieri. Au fost 10. S-au mai angajat 5, dar tot nu este normativul de personal așa cum prevede legea. Va trebui făcută o analiză și asupra structurilor organizatorice”, a mai anunțat Vienescu.

De altfel, acesta a anunțat deja că va plăti o firmă privată care să analizeze activitatea întregului spital și să stabilească în ce secții este nevoie de mai multe paturi și din ce secții trebuie să fie reduse locurile. În prezent, sunt secții foarte solicitate și altele prin care mai mult bate vântul.

Vizualizări: 1,121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: