Câteva trucuri pentru a avea un fier de călcat potrivit. Primul dintre ele: să fie Tefal

Călcatul rufelor este ca ciorba de burtă. Ori îl urăști, ori îl iubești. Nu există cale de mijloc. Cu toate astea, cu un fier de călcat potrivit, poți să treci din tabăra celor care urăsc călcatul hainelor în tabăra celor care iubesc această ocupație.

Călcatul rufelor poate fi o sarcină plăcută, relaxantă, chiar terapeutică. În plus, e compatibilă cu alte activități: ascultat radio sau urmărit serialul favorit, pe Netflix.

Vestea bună este că atâta timp cât încă nu s-a inventat mașina de călcat definitivă, care să nu ocupe o cameră întreagă și nici să nu coste cât un rinichi, tehnologia călcatului hainelor rămâne cea pe care o cunoaștem: cu fierul de călcat cu abur sau cu stația de călcat.

Călcatul hainelor poate fi și mai ușor, dacă ții cont de câteva trucuri:

- Folosește mereu o masă de călcat bună. Deși pare un lucru evident, călcatul pe o suprafață inadecvată nu-ți oferă rezultate satisfăcătoare.

- Masa de călcat trebuie să fie stabilă și lungă. Astfel, hainele de toate dimensiunile vor sfârși fără cute și cu mult mai puțin de muncă pentru tine.

- Dacă fierul tău de călcat nu are funcția de pulverizator, ține un pulverizator manual la îndemână. Orice cută, oricât de încăpățânată, este învinsă de umiditate și de câteva trecere ale fierului peste ea.

- Ține cont mereu de eticheta hainei. Nu toate țesăturile oferă aceeași rezistență la căldură și la aburii fierului de călcat. Dacă nu vrei să-ți strici hainele, ține mereu cont de asta.

- Un truc infailibil pentru cutele imposibile, cu care toți ne-am întâlnit: pune o bucată de folie de aluminiu între haină și masă. Peste haină așează o batistă înmuiată în apă cu puțin amoniac. Treci apoi cu fierul de călcat peste ea și ia-ți adio de la cuta încăpățânată!

- Când ai de călcat haine cu dantele, volănașe etc., începe călcatul cu acestea întotdeauna.

- Încearcă mereu să calci hainele pe dos, pentru a evita să afectezi culorile acestora.

- Pentru curățarea fierului de călcat, cel mai indicat este să-l deconectezi de la priză și, după ce l-ai lăsat o vreme să se răcească, să-i cureți talpa cu un burte umezit în apă caldă cu detergent.

- Un truc pentru a-ți face călcatul mai ușor este să bagi în frigider, pentru circa zece minute, înainte să te apuci de călcat, hainele peste care urmează să treci fierul de călcat.

- Îmbrăcămintea din lână trebuie călcată mereu cu o batistă umedă deasupra ei, pentru a evita ca aceasta să capete luciu inestetic.

- Un truc pentru a călca mai ușor gulerele tricourilor polo este să picuri pe ele în momentul călcării cu fierul de călcat câteva picături de oțet.

- După ce calci o geacă, o cămașă sau un sacou, acestea nu trebuie băgate imediat în dulap, ci trebuie lăsate pe un umeraș afară, pentru a se aerisi.

Dincolo de aceste trucuri, care merg indiferent de ce fel de fier de călcat folosești, important este să alegi un fier de călcat potrivit pentru tine și nevoile tale. Unul dintre cele mai cunoscute branduri de fiare de călcat și, totodată, unul dintre cele mai apreciate, este Tefal.

Tefal are o mulțime de modele de fiare de călcat, potrivite pentru toate buzunarele și toate preferințele.

În funcție de putere, Tefal oferă fiare de călcat cu putere de la 1800 Wați până la 3200 Wați. În funcție de cât de des calci și cât de multe haine ai de călcat, vei avea nevoie de un fier de călcat cu cât mai mare putere.

De asemenea, un fier de călcat Tefal potrivit pentru tine se poate alege și în funcție de jetul de abur, care se calculează în grame pe minut. Astfel, Tefal îți oferă fiare de călcat cu jet de abur pornind de la 100 g/min, până la fiare de călcat cu jet de abur de până la 200 g/min.

Cum bine știm, în funcție de diverse materiale ale hainelor de călcat, este mai bună o talpă sau alta a fierului de călcat. Tefal are o mulțime de modele cu diferite tipuri de talpă, de la tălpi antiaderente la tălpi ceramice sau cu tehnologie Durilium Airglide.

O altă caracteristică importantă a unui fier de călcat este capacitatea rezervorului de apă. Și aici, Tefal îți oferă opțiuni diferite.

Printre alte caracteristici ale fiarelor de călcat Tefal sunt debitul continuu de abur, sistemul antipicurare, funcție anticalcar, colector anticalcar sau vârf de precizie.

Vizualizări: 1,148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: