Ce boli poți lua de la ștrand

Vara este un anotimp așteptat tot restul anului, dar poate aduce și neplăceri. O răcorire la piscină îți poate aduce diverse boli.

Aât transpirația abundentă, cât și prezența la ștranduri și piscine pot duce la apariția pitiziazisului. Dacă ai dobândit pitiriazis așteaptă-te să-ți apară pete roz sau roșiatice, maronii sau albe pe piele. Unele dintre acestea pot fi însoțite de mâncărimi.

Mersul desculț pe marginea piscinelor poate favoriza apariția ciupercii picorului.  Boala poate fi recunoscută prin: descuamare, maceraţie, mâncărimi şi fisuri la nivelul picioarelor, în special între degetele de la picioare. Contactul  cu ciuperca se face cel mai adesea prin mersul desculţ pe sol contaminat sau în urma purtării comune de şosete sau încălţăminte.Apa din bazin poate provoca otite sau brinosinuzită.

Frecventarea ştrandurilor şi piscinelor în aer liber în intervalul de intensitate solară maximă 10.00 - 17.00, fără utilizarea de creme de fotoprotecţie sau utilizarea unor creme cu  fotoprotecţie inadecvată determină grade variate de arsuri solare, de la o înroşire a pielii până la arsuri grave însoţite de flictene (bule) şi stare de rău general.

Este bine ştiut că înotul în piscină este relaxant şi un exerciţiu bun pentru organism, dar este indicat ca persoanele care se cunosc cu afecţiuni dermatologice contagioase să evite frecventarea piscinelor şi strandurilor pentru a împiedica înmulţirea bolilor de piele.

Vizualizări: 2,247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: