Ce note au luat deținuții care au susținut Evaluarea Națională

Vești proaste pentru doi deținuți care au susținut Evaluarea Națională. Aceștia nu au reușit să treacă examenul, obținând note sub 3. Vor putea, totuși, să se înscrie la un liceu în perioada următoare. Alte trei persoane private de libertate susțin, miercuri, proba scrisă la examenul de Bacalaureat.

Rafael Bădoi, un tânăr în vârstă de 32 de ani, din Pitești, încarcerat la Târgu Jiu, a obținut nota 3.70 la Limba și literatura română și nota 3 la Matematică. El mai are câteva luni până la eliberare și voia să încheie cele opt clase pentru a putea obține permisul de conducere. Nici colegul său, Mihai Benone, în vârstă de 30 de ani, din Târgu Cărbunești, nu a reușit să treacă de examen. El a obținut nota 2.90 la ambele discipline. În ciuda notelor mici, cei doi se pot înscrie la liceu, pentru că a fost modificată metodologia.

În cursul zilei de miercuri, alți trei deținuți vor susține proba de Matematică, în cadrul examenului de Bacalaureat. Și ei au fost pregătiți de profesori de la Grupul Școlar din Bârsești. Deținuții au studiat în fiecare zi ca oricare alți liceeni. „În cadrul acestui examen, trei deținuți susțin probele. Un deținut susține toate probele, iar doi vor susține probele scrise. Cursurile liceale și examenul de Bacalaureat se desfășoară sub coordonarea Liceului Tehnologic Bârsești. La finalul acestui an școlar, am avut opt deținuți care au absolvit clasele I-IV, nouă deținuți care au absolvit clasele V-VIII și nouă deținuți care au urmat cursurile liceale”, a declarat Lavinia Lupu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu Jiu.

Galerie foto


Vizualizări: 419

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: