„Moara cu noroc”, ghinion pentru liceeni. Doi au încercat să copieze!

Prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat s-a desfăşurat luni fără prea multe incidente în judeţul Gorj. Doi absolvenţi de clasa a XII-a au fost eliminaţi din examen, după ce au încercat să copieze, subiectele nefiind tocmai cele mai uşoare.

Un număr de 2.926 de absolvenţi de clasa a a XII-a au susţinut luni prima probă scrisă a examenului de bacalaureat. Asta în condiţiile în care pe liste erau înscrişi 3.073 de elevi, 147 alegând să lipsească de la această probă. O probă grea, spun elevii, care au avut de înfruntat caracterizarea personajelor. Absolvenții de liceu au avut de ales la profilul Real dintre Slavici și Rebreanu. Elevii puteau alege aici realizarea portretului unui personaj din nuvela psihologică „Moara cu noroc” sau a unui personaj din romanul „Ion”. La profilul Uman, elevii  au avut de scris despre un roman al lui Preda.

„Au fost subiecte care ne-au pus în dificultate. Recunosc că nu m-am axat aşa de mult pe caracterizarea personajelor, dar să sperăm că o să iau notă bună. Eu cred că a fost mai greu ca în alţi ani, dar este doar părerea mea. Mai departe vreau să merg la ASE, la Bucureşti”, a spus Ionuţ Popescu, elev la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. „Clar a fost un subiect greu, recunosc că nu am învăţat foarte mult caracterizările, am avut colegi care au scris alţi autori. Nu ştiu ce să zic, chiar nu ştiu ce notă voi lua. Pe de altă parte, mă bucur că am scăpat de această probă”, a spus o altă absolventă de clasa a XII-a.

Condiţii speciale de Bac

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, subiectele au fost fără loc de întors şi au diferit în funcţie de profil, uman sau real. „Au fost doi elevi eliminaţi pentru tentativă de fraudă, unul de la Colegiul Tehnic Motru şi unul de la Colegiul Tehnic «Ion Mincu» din Târgu Jiu”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj. Şase elevi au susţinut examenul de Bacalaureat în condiţii speciale, iar alţi trei candidaţi au susţinut proba în cadrul Penitenciarului Târgu Jiu. 

Vizualizări: 1,394

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: