CE Oltenia - câte pensionări, atâtea angajări

Sute de mineri și energeticieni se vor pensiona în 2020 de la Complexul Energetic Oltenia, ca urmare a noii legi care a redus vârsta de pensionare pentru cei care au lucrat în condiții deosebite. 

Președintele Directoratului CE Oltenia, Sorin Boza, susținea într-o declarație făcută în ultimele zile de decembrie la un post de radio că societatea va angaja pe posturile rămase vacante după aceste pensionări. "2020 nu va fi un an în care restructurarea va fi un cuvânt de ordine. Noi nu vorbim de închideri, de reduceri de activitate. Ne vom păstra același număr de cariere, același număr de termocentrale. În bugetul pe care îl vom creiona anul acesta, numărul de personal va fi la fel cu numărul de personal cu care vom închide anul 2019. Dacă vor pleca la pensie 200-300, vom angaja 200-300", a susținut managerul companiei.

Acesta se așteaptă ca salariații care îndeplinesc condițiile să solicite pensionarea. "E foarte clar că oamenii vor dori să iasă la pensie mai devreme. Pentru asta au luptat și trebuie să fim pregătiți", a mai spus Boza. 

Deficitul de personal în zona de producție este deja foarte mare, iar înlocuirea unor specialiști cu absolvenți nu va rezolva mare lucru, spun cei care lucrează în carierele miniere.

Vizualizări: 8,992

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: