Avertismentul lui Boza legat de o nouă grevă în minerit

„Complexul Energetic Oltenia nu-și mai permite să treacă prin ce a trecut. Să fie clar pentru toată lumea!” Este mesajul managerului companiei, Sorin Boza, care susține că, de această dată, minerii nu au motiv să recurgă la întreruperea activității așa cum s-a îmtâmplat iarna trecută. Boza a adăugat că în spatele unor astfel de mișcări nu stau sindicaliști și că o repetare a protestului din ianuarie nu ar duce decât la pierderi și instabilitate financiară a companiei.

Sorin Boza a mai explicat că este deschis să asculte cerințele liderilor de sindicat de îndată ce vor fi demarate negocierile pentru un nou Contract Colectiv de Muncă. Este convins că nu sindicatele au stat în spatele protestului extrem din iarna trecută, când a fost întreruptă pe rând activitatea în toate carierele de cărbune. „Nu sunt sindicaliști cei care fac acest lucru. Sunt două, trei persoane care, din păcate, își permit și își asumă aceste acțiuni. Cred că motive nu ar fi în acest moment pentru că vom începe curând negocierile pentru un nou Contract Colectiv de Muncă, vom începe să negociem actualul contract, nu vom face un act adițional. Întotdeauna, atâta timp cât există deschidere de ambele părți, se pot găsi soluții”, a declarat managerul CEO, Sorin Boza.

Boza a ținut să sublinieze că, în acest moment, compania nu își permite să reia episodul din ianuarie. Atunci a pierdut în jur de 600 de mii de tone de cărbune. „Complexul Energetic Oltenia nu-și mai permite să treacă prin ce a trecut. Să fie clar pentru toată lumea! Orice astfel de acțiune poate duce la o destabilizare totală a acestui Complex și poate duce la instabilitate totală și de a ne asigura contractele și cantitatea de cărbune pe care o avem programată pentru anul 2020. Să nu uităm acțiunile din ianuarie care, după 6,7 zile de acțiune totală și încă o zi, două de reluare de activitate mai greoaie, am pierdut, în perioada respectivă, 600 de mii de tone de cărbune. Astăzi, Complexul nu își permite acest lucru și ar trebui ca aceia care își permit să vorbească și să iasă în spațiul public numai cu astfel de mesaje, să se gândească de două ori înainte de a face acest lucru și să ne gândim mai mult la această companie pentru că nu putem să-i facem decât rău”, a mai declarat Boza, la Radio Infinit.

În luna ianuarie a acestui an, o săptămână de grevă a minerilor a dus în premieră la oprirea unui grup energetic din lipsă de cărbune. Atunci salariații au câștigat un spor salarial de până la o mie de lei pe lună și vouchere de vacanță.

Vizualizări: 5,775

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: