CE Oltenia a depus un proiect de finanțare prin PNRR. Care este valoarea!

Complexul Energetic Oltenia a depus, în platforma Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), proiectul de realizare a unei capacități noi de producere de energie termică și electrică pe gaze naturale, în cogenerare.

Este vorba despre grupul de 295 MW pentru Electrocentrala Craiova. ”Valoarea rezultată a costurilor eligibile necesare pentru implementarea investiției este de 1.26 miliarde lei, diferența până la valoarea totală a proiectului, respectiv 378 milioane lei, va fi acoperită prin contribuția proprie a viitoarei societati Electrocentrale Craiova SA care va prelua proiectul depus in PNRR”, anunță CE Oltenia.

Proiectul are o contribuție semnificativă la atingerea obiectivelor Planului Naţional Integrat în domeniul Energiei si Schimbărilor Climatice (PNIESC) 2021-2030 privind energia și clima, prin crearea de noi capacități de producție a energiei electrice cu emisii reduse de carbon, răspunzând obiectivului climatic al Uniunii Europene pentru 2030 și a obiectivului privind neutralitatea climatică până în 2050, prin reducerea semnificativă a emisiilor de GES, adaugă CE Oltenia.

Vizualizări: 936

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: