CE Oltenia începe demersurile pentru grupul de cogenerare de la Craiova

CE Oltenia așteaptă oferte de la firme care să asigure asistență tehnică pentru pregătirea aplicației si a documentației de proiect privind accesarea/obținerea finanțării necesare realizarii unei unități noi de cogenerare de înaltă eficienta la Sucursala Electrocentrale Craiova II, cu fonduri din PNRR. Contractul este estimat la 130.000 de lei.

Societatea se află în faza de selecție a ofertelor depuse pentru serviciile de asistență tehnică și de elaborare a documentației de proiect pentru obținerea finanțării.

Dacă proiectul va fi aprobat, capacități noi de producție pe gaze vor urma să fie construite la Termocentrala CET II din Craiova și vor înlocui două blocuri de producție ce folosesc lignitul drept combustibil. Această măsură vine ca urmare a planului de restructurare asumat de CEO, în conformitate cu directivele europene. Potrivit acestuia, capacitățile energetice pe lignit trebuie închise până în anul 2025.

Fondurile care vor să se obțină pentru finanțare acestor lucrări fac parte din capitolul ”Dezvoltarea de capacităţi de producţie pe gaz, flexibile și de înaltă eficienţă, pentru cogenerarea de energie electrică și termică (CHP) în sectorul încălzirii centralizate, în vederea realizării unei decarbonizări profunde” din PNRR, iar bugetul alocat pentru acest capitol este de 300 de milioane de euro.

Galerie foto


Vizualizări: 1,294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: