CE Oltenia are finanțare pentru reparații, dar nu are cine să le facă

Daniel Burlan, directorul CE Oltenia, a declarat că societatea ar avea acum bani pentru reviziile utilajelor și grupurilor din companie, însă nu sunt prestatori care să furnizeze atât de repede materialele sau lucrările de reparații.


Daniel Burlan admite că starea tehnică a capacităților din companie nu este una bună. Sunt ani de când nu s-au mai făcut reviziile anuale.. Compania a rectificat bugetul pentru a crește sumele alocate activității de reparații, însă nu găsește cine să presteze serviciile. 


”Starea tehnică a utilajelor nu este cea mai bună, nu este pe care ne-o dorim tot, dar n-au fost surse de finanțare pentru reviziile tehnice. Spuneam că acum 2 ani am început un program de revizii anuale, așa cum se făcea o dată, pentru utilajele de carieră. 


Din păcate, solicitările noastre, într-un timp scurt, la furnizorii de produse, la prestatorii de servicii, sunt mari și nu au capacitatea ei să ne satisfacă. Acum am solicitat un buget rectificativ, un buget prin care cheltuielile de bază materială să crească, cheltuielile pentru activitatea de reparații să crească. Din păcate, nu există parteneri care să ne asigure toată baza materială solicitată de noi”, a declarat Burlan la Gorj TV.

El a mai spus că planul este ca starea utilajelor și a grupurilor să fie mai bună la finalul anului 2023, când vor fi finalizate lucrări de reparații. 

”Complexul Energetic Oltenia nu este de vină, nici actuala conducere, că nu avem o stare care să ne satisfacă, dar într-un timp scurt, având acum surse de finanțare, sper eu ca până la sfârșitul anului 2023 să discutăm de o altă stare tehnică”, a mai spus acesta.

Vizualizări: 1,684

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: