Ce spune DIICOT despre cazul din Dănciulești. Reacția părinților!

Procurorii DIICOT au transmis un comunicat de presă după ce a apărut în media cazul băiatului de 6 ani care a ajuns în Germania. Se fac cercetări in rem pentru trafic de minori. Părinții copilului spun însă că bărbatul din Germania, unde au trimis copilul, vrea, de fapt, să-l adopte și că băiatul e la el de la începutul anului. 

"Pe rolul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj a fost înregistrată la data de 08.04.2024, o cauză penală privind săvârșirea infracțiunii de trafic de minori, urmare a unei sesizări formulate de către Direcția Generală de Asistență și Protecție a Copilului Gorj. Cercetările sunt efectuate in rem, iar această etapă nu semnifică formularea unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci instituie cadrul procesual necesar strângerii probelor pentru stabilirea corectă și completă a stării de fapt care să permită adoptarea în cauză a unei soluții legale și temeinice.

Menționăm faptul că, organele de urmărire penală au transmis către Centrul de Cooperare Polițienească Internațională cereri de cooperare judiciară, iar din data de 18.04.2024, minorul a fost preluat de către autoritățile germane prin Serviciul Social pentru Tineret Regensburg", au transmis procurorii DIICOT.

Tatăl copilului le-a declarat jurnaliștilor că nu și-a vândut copilul, așa cum este acuzat, ci bărbatul din Germania și-ar dori să adopte copilul. "El are angajați la el câțiva oameni de la noi din sat și a tot venit aici. S-a atașat de copii. Băiatul s-a atașat de el, omul le aducea dulciuri, ne mai dădea de o pâine, de o cafea. Exclus să vindem noi copilul. Nu e adevărat! Îmi e dor de el, dar am vorbit cu el pe telefon, pe video. Era foarte bine. Are de toate acolo. Ne-am dorit un viitor mai bun pentru el pentru că aici nu știu ce-l așteaptă. Noi ne descurcam greu. Soția e bolnavă, eu nu mai lucrez că m-au dat afară. Ne descurcăm greu și asta am crezut că e șansa lui. Să meargă la acest om din Germania, s-a atașat de el. A învățat și limba germană copilul", a mărturisit bărbatul. 

Avocatul familiei spune că băiatul a fost scos legal din țară și a fost verificat la vamă. "Toate demersurile s-au făcut perfect legal. Nu e nicio infracțiune. Vă pot garanta acest lucru. Dacă sunt chestiuni aparent nelegale sunt chestiuni mărunte. Copilul a ieșit din țară cu procură perfect legală, a fost scanată la graniță. Nu au fost probleme. Domnul din Germania e patron acolo, are o firmă și angajați din România. Ei l-au invitat în România, aici a cunoscut familia și s-a atașat de copii. Apoi și-a manifestat intenția de a adopta un copil. Procedura spune că trebuie sa se vadă dacă există o compatibilitate. A ajuns copilul în Germania complet legal", a precizat avocatul Alexandru Călinoiu.

Frații copilului au ajuns, de câteva zile, în grija statului. "Sunt în grija unui asistent maternal și urmează să fie consiliați psihologic", a transmis DGASPC Gorj. 

Vizualizări: 3,336

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: