Lipsa zincului ne expune infecţiei cu coronavirus

Medicii atenţionează că lipsa de zinc poate ascunde diverse afecțiuni şi slăbește imunitatea. În plus, ne poate expune unui risc crescut de infecții, inclusiv cu noul coronavirus.

Zincul este un mineral care ajută sistemul imunitar să lupte cu virozele și sprijină dezvoltarea armonioasă a oaselor și a musculaturii. De asemenea, este important pentru menținerea sănătății ochilor.

Printre semnele care pot indica deficiența de zinc se numără: gustul sau mirosul schimbat sau pierdut, lipsa poftei de mâncare, apatie, letargie, mișcări necoordonate, stângace (ataxie) sau răceli frecvente.

Lipsa de zinc poate fi o consecință a alimentației sărace în acest mineral, dar și a anumitor afecțiuni cronice. Boala celiacă sau artrita reumatoidă împiedică absorbția de zinc în organism, informează healthline.com. Totodată carența de zinc poate surveni și pe fondul administrării unor medicamente, cum ar fi antiacidele.

Dacă analizele de sânge și simptomele indică o lipsă de zinc, este important să acorzi o atenție mai mare regimului alimentar. Ține cont că suplimentele cu zinc administrate incorect, în doze prea mari și pe o perioadă prea lungă pot duce exact la efectul nedorit, și anume slăbirea sistemului imunitar și tulburările gastrointestinale.

Printre alimentele bogate în zinc se numără: stridiile, antricotul de vită, crabul, homarul, cotletul de porc, pulpele de pui, cerealele fortificate, fasolea roșie, iaurtul, caju, năutul.

Vizualizări: 2,730

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: