Cele mai vechi restaurante din România

Caru cu bere, Cafeneau veche, ambele din București, și Butoiul de Aur din Sibiu sunt cele mai vechi restaurante din România.

Restaurantul Caru cu bere a fost, se pare, preferatul lui Octavian Goga, I.L. Caragiale sau George Coșbuc. Berăria datează din 1879, dar trăiește și astăzi la aceeași intensitate. Ei își invitau prietenii de la Viena să vină să guste celebrii mititei. Despre cel care a înființat localul, Moș Ghiță, se spune că avea în grijă 77.000 de litri de vin. La Caru cu bere a mâncat mititei și a băut bere și Robert Kennedy, fratele fostului președinte al SUA.

Cafeneau veche este considerat a fi unul dintre localurile romantice din București. Aici își căuta inspirația marele Mihai Eminescu. Cafeneaua veche era un loc iubit și de Maria Tănase și prietena sa Coco Chanel. Pragul acestui loc l-a călcat și Carol al II-lea. Aici se consumă și acum piure de trufe, limbă cu măsline, ciolan de miel sau minciunele.

Cel mai vechi restaurant din Londra este Rules Restaurant, unul idntre patroni fiind oe vremuri chiar Charlie Chaplin. Într-un celebru restaurant din Madrid, Spania, a lucrat ca ospătar celebrul pictor Francisco de Goya. Sobrino de Botin este un restaurant aflat și în Cartea Recordurilor deoarece a fost menționat într-una din povestirile lui Ernest Hmeingway. Cine vrea să mânânce la masa la care a mâncat Hemingway trebuie să facă rezervare cu câteva luni înainte.

Vizualizări: 1,987

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: