Cinci concubine şi zece copii se bat pe averea afaceristului care a falimentat Rostramo

Cătălin Chelu, omul de afaceri care a falimentat fabrica de mobilă Rostramo din Târgu Jiu, a lăsat după moartea lui o avere disputată de cinci concubine şi zece copii. Omul de afaceri a murit pe 8 decembrie 2014 într-un spital din Iordania, din cauza unor insuficienţe cardiace, deşi avea doar 47 de ani. Acesta era fugit din ţară din cauza unei condamnări la şase ani de închisoare în dosarul „Mită la MAI”.

Cătălin Chelu a fost căsătorit în tinereţe, dar după divorţ nu a mai vrut să se lege cu acte de nimeni. A avut însă cinci iubite cu care a făcut copii pe care i-a recunoscut. Cei mai mulţi dintre ei sunt încă minori, iar mamele lor au deschis până acum 400 de procese în care îşi dispută uriaşa avere a miliardarului.

Interesant este că opt din cei zece copii ai miliardarului poartă prenumele de Cătălin sau Cătălina.

Cătălin Chelu a fost un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vântu şi era cunoscut pentru faptul că prelua fabrici pe care le falimenta în vederea valorificării terenurilor, lăsând sute sau mii de muncitori pe drumuri. Una din ultimele lui ţepe a fost dată la Târgu Jiu, unde a falimentat fabrica de mobilă Rostramo. Halele de la Rostramo sunt acum vândute una câte una de către lichidatorul judiciar unor firme care au deschid acolo alte activităţi. Cătălin Chelu a avut o avere estimată la 50 de milioane de euro. Căderea lui a început în 2010, când a încercat să-l mituiască pe generalul Dan Valentin Fătuloiu, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), chiar în sediul ministerului.

Vizualizări: 14,783

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: