Constantin Axinte Amza aduce zâmbetul prin muzica sa

Pentru Constantin Axinte Amza, solistul trupei Paperglass din Târgu Jiu, muzica este un stil de viaţă. Alături de această formaţie pregăteşte lansarea unui album. Prin muzica lor, tinerii vor să schimbe percepţia asupra vieţii, să aducă zâmbetul pe feţele fanilor lor. Cu toate că sunt la început, au speranţe că vor atinge succesul prin muzica lor.

Deşi este o formaţie nouă, stilul tinerilor a prins, formându-şi deja un public. Formaţia Paperglass este alcătuită din Constantin Axinte Amza-vocal şi chitară, Marius Tiriplică-clape, Alexandru Bradu-chitară bass, Octavian Săvescu-chitară, Andrei Timofte-percuţie. „Noi abordăm genul pop-rock şi vrem să aducem ceva nou în muzică. Folosim un instrument nou, cajonul, mai puţin cunoscut, originar din Peru, folosit în special în muzica latino, dar care merge şi pe acest gen de muzică. Ca şi trupă ne-am axat până acum pe cover-uri, dar ne-am apucat să compunem şi câteva melodii”, spune Constantin. Temele abordate de cei cinci tineri sunt viaţa şi dragostea, prin versurile lor dorind să schimbe lumea, aşa cum se exprimă. „Noi chiar credem că vom reuşi acest lucru prin stilul nostru. Acum lucrăm la nişte piese care vor apărea în curând. În general eu compun versurile pieselor”, mai spune solistul formaţiei. În această trupă nu există un lider. „O trupă înseamnă o familie, mai multe gândiri care împreună dau un rezultat frumos. Mie îmi place să lucrez cu oamenii. Toţi ne sfătuim şi cred că aşa este cel mai bine”, mai spune Constantin. Pentru viitor tinerii îşi propun să termine un album, pe care să îl promoveze şi cu care să aibă succes. „Important este să terminăm un album şi să avem succes cu el. Degeaba îl realizăm dacă nu îl ascultă nimeni”.

Chitara din lego

Constantin Axinte a făcut parte în urmă cu doi ani şi din trupa de rock alternativ Joker. „Cu trupa Joker am avut câteva concerte prin oraş, însă ne-am destrămat”, explică acesta. Dragostea pentru muzică vine din copilărie, de când îşi confecţiona o chitară din piese lego. „Pot să spun că de mic copil mă uitam la concertele trupei Holograf şi îmi doream să cânt la chitară. În clasa I am primit o chitară, un cadou de ziua mea, însă a stat pe fotoliu destul de mult timp. Abia pe la liceu am început să cânt la acest instrument. Am fost la Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu, unde am luat lecţii de la Gelu Albici. Acum cânt şi la chitara acustică şi la chitara electrică”, spune solistul trupei. O altă pasiune a lui Constantin a fost dansul. Deşi îi plăcea foarte mult, la un moment dat a fost nevoit să aleagă între muzică şi dans. „Cu dansul s-a terminat. Am început să dansez încă din clasa a VII-a şi am făcut parte şi dintr-o trupă, Revolution Crew, cu care am obţinut medalii la concursurile din ţară. Însă eram foarte ocupat şi a trebuit să aleg între cele două pasiuni ale mele, aşa că am hotărât să rămân cu muzica”, mai declară acesta.

SATISFACŢIE

Cea mai mare satisfacţie vine atunci când muzica lor aduce zâmbetul pe feţele oamenilor. „Muzica este un stil de viaţă. Te trezeşti de dimineaţă, îţi sperii vecinii cu vocalizele. Eu cânt şi la pian. Cel mai bine mă simt când după foarte multă muncă vezi oamenii că zâmbesc. Cred că am reuşit să ne facem un public al nostru. A venit chiar şi mama mea la un concert al nostru”, menţionează Constantin.

VIITOR

Pentru că este în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladmirescu” din Târgu Jiu, Constantin Axinte se pregăteşte pentru examenul de bacalaureat. Este la profilul Matematică-Informatică şi vrea să urmeze Facultatea de Informatică din Bucureşti. Chiar dacă o să fie departe de trupa sa, nu o să se despartă de aceasta.

Vizualizări: 299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: