Călinoiu a acordat primul ajutor unui manechin

Spitalul Judeţean Gorj a organizat ieri, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, cursuri de prim ajutor pentru jurnaliști și oficialitățile județului. Șefa Unităţii de Primiri Urgențe (UPU), Maddy Huzu, a fost cea care i-a instruit pe cei prezenţi la curs să ofere măsuri de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate. Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a învățat cum să ajute o persoană care se sufocă.

La finalul instruirii, Călinoiu a declarat că oricine ar trebui să știe să aplice aceste tehnici de prim ajutor. ”Sunt extrem de utile aceste acțiuni, oricare dintre noi ar trebui să știe să ofere primul ajutor persoanelor aflate în dificultate. Astăzi am învățat lucruri noi și este bine pentru că viața te pune deseori în fața unor astfel de situații”, a declarat Ion Călinoiu.

Directorul medical al spitalului, Cristina Căliman, a declarat că acest curs ar putea fi implementat la nivelul județului Gorj dacă se dovedeşte că va avea succes. Aceasta a vorbit și de celelalte acțiuni desfăşurate cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății. ”Manifestarea de astăzi presupune trei părţi, cursul în sine, un seminar și o sesiune de comunicări. Dat fiind faptul că tema de anul acesta impusă de Organizația Mondială a Sănătății este îmbătrânirea, temele comunicărilor vor fi ”Dieta la persoanele vârstnice”, ”Osteoporoza”, ”Demența” și ”Deficiențele comportamentale la Bătrâni””, a declarat Cristina Căliman, directorul medical al spitalului județean.

TESTE

Tot cu această ocazie, târgujienii au avut posibilitatea să-și măsoare glicemia și tensiunea arterială la cele două corturi amplasate în Piața Mare și Centrul orașului. Spitalul Județean a pus la dispoziția cetățenilor 400 de teste de glicemie gratuite.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: