Coșmar pentru o familie de gorjeni escortați de la vamă: Parcă eram ciumați, așa ne-au tratat!

Prin clipe de coșmar a trecut o familie din Gorj odată ce a intrat în țara noastră. Doi adulți și doi copii minori s-au întors din Italia. La vamă, au fost anunțați că au două variante: fie se întorc în Italia, fie intră în carantină în județul de domiciliu. Pe drum însă s-au scurs ore în șir în care oamenii spun că nu au băut o gură de apă și nici nu au mâncat și au condus ore în șir cu jandarmii și poliția pe urme.

Cele patru persoane s-au întors din Italia cu o rulotă. Aveau în plan să vină în vacanță la bunicii copiilor, în Gorj. Când au plecat din peninsulă, nu era criza atât de adâncă.

Odată ajunși la vamă, au fost anunțați că vor intra obligatoriu în carantină. Nimeni nu le-a spus unde vor fi duși, iar drumul până la centrul de carantină a fost unul de coșmar. „Nu ne-au spus unde mergem. Soțul era foarte obosit. I se închideau ochii pentru că a condus ore în șir. Nu aveam apă, nu aveam nimic. Ne era sete. Nu ne-au lăsat să coborâm din mașină tot drumul. Am cerut o cafea. Ne-au cumpărat polițiștii două cafele și o apă. Le-au lăsat în drum. Au urlat să nu coborâm din mașină. Erau niște oameni pe partea opusă a drumului și polițiștii urlau cât îi țineau plămânii: Fugiți, fugiți! A fost ceva ireal! Un jandarm urla la mine, gesticula să nu ies din mașină. Mai avea un pic și scotea pistolul. M-am simțit absolut amenințată. Dumnealor nu știau cât am condus noi, cât de obosiți eram, ne grăbeau, urlau la noi. Parcă eram ciumați, aveam ebola”, a povestit o femeie.

În cele din urmă, după un drum extrem de lung, familia a fost dusă într-un centru de carantină din Gorj. Oamenii nu s-au plâns de condiții, dar abia așteaptă să poată merge acasă. „Noi am plecat din Italia cu o rulotă tocmai pentru a nu contacta acest virus, nu am coborât din mașină tot drumul. Ne-au luat probe și nouă și așteptăm rezultatele. Am fost aduși la un centru de carantină, unde condițiile sunt foarte bune. Suntem cu copiii, avem ce ne trebuie. Sunt doi domni care au grijă de noi, se asigură să avem ce ne trebuie. Copiii sunt bine, nu avem probleme niciunul dintre noi”, a mai spus femeia.

Vizualizări: 4,957

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: