Cum văd târgujienii corturile militare de la spital

Bolnavii care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe din Târgu Jiu sunt triați într-un cort militar. Măsura a fost pusă în aplicare de joi, când mai multe persoane care au avut nevoie de asistență medicală au intrat, mai întâi, în cortul de triaj epidemiologic. Astfel de corturi vor mai fi instalate în mai multe zone din județul Gorj din același motiv. Săptămâna viitoare, la Târgu Jiu vor ajunge și două containere speciale, care vor servi tot ca spații unde vor fi triați bolnavii.

În acest fel, autoritățile vor să excludă orice risc de aducere a virusului în spital. La triaj, bolnavii sunt puși să semneze și o declarație pe propria răspundere că nu s-au întors recent din țările afectate deja de coronavirus și nici nu au intrat în contact cu alte persoane venite din Italia, Spania, China sau Germania. Abia apoi sunt preluați de alte cadre medicale și duși la Unitatea de Primiri Urgenșe.

Părerile trecătorilor care au văzut corturile militare sunt împărțite. În timp ce unii târgujieni văd cu ochi buni măsurile prevenitive, alții le consideră exagerate. „Mi se pare o măsură bună. Să aducă bolnavii aici și cei care nu au infecții respiratorii, să fie duși apoi la Infecțioase, să nu intre în contact cu toți medicii, la UPU, cu toți pacienții. Eu cred că e bine ce au făcut. Trebuie luate măsuri măcar de prevenire”, a spus o femeie. „Mi se par niște măsuri cam exagerate. Nu poți să induci așa panica. Omul, când vede corturi militare, se sperie. Am văzut că e blocată și strada, ne-au spus că și spitalul e în carantină. Cred că sunt niște măsuri cam dure. Gripe au mai fost și am supraviețuit”, a spus un bărbat. „Zici că e un cort de nunți! Ce fac? Îi adună pe toți aici? Ce le fac în cort? Ne cam dăm în spectacol cu măsurile acestea, mai mult sunt luate ca să ne sperie. Nu ne e frică de coronavirus. Dacă, Doamne ferește, ne lovește, asta este”, a spus un alt bărbat.

Săptămâna viitoare, autoritățile au anunțat că vor veni și două containere. Vor fi instalate tot cu același scop. „Am luat această măsură pentru a realiza triajul pentru că vrem să evităm ca o persoană posibil infectată să vină în Unitatea de Primiri Urgențe și atunci să fim puși în situația de a întrerupe activitatea, să punem colegii medici și asistenți în pericol și am preferat să facem acest triaj în afara uității spitalicești. S-a montat și la Spitalul 700, la fel, de luni, în celelalte spitale. Luni, vor veni primele două containere speciale și vor fi montate”, a explicat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

120 de mii de lei a cheltuit Consiliul Județean Gorj pentru a cumpăra aceste containere.

Vizualizări: 3,009

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: