Cum a arătat piața imobiliară din județul Gorj în 2022. Ce cumpără gorjenii

Agenția Domina Imobiliare transmite printr-un comunicat de presă că segmentul închirierilor a rămas constant în 2022, comparativ cu anul anterior, singurele diferențe fiind date de celelalte tipuri de tranzacții.

În 2022, în topul intereselor gorjenilor s-au aflat achizițiile de apartamente noi (46.4%), fiind urmate de apartamente vechi (20%), de terenuri (15.2%), de garsoniere (9.6%) și de case (8.8%), se arată în graficul anual ce indică interesul gorjenilor pentru investiții și tranzacții imobiliare lansat de Domina Imobilare.

În 2022, baza de date de potențiali clienți a agenției a crescut cu 11.6% comparativ cu anul anterior, aceasta fiind o validare a interesului pentru ofertele din portofoliul Domina Imobiliare, cât și pentru gama de servicii complete de asistență, consiliere și intermediere în Real Estate.

Apartamentele cu 2 camere sunt preferate de gorjeni (atât pentru cumpărare, cât și pentru închiriere), fie că ofertele sunt în blocuri vechi, fie că aparțin ansamblurilor rezidențiale noi. Comparativ cu anul anterior, în 2022 s-a înregistrat o creștere a interesului pentru apartamentele cu 4 camere (de 2.5 ori mai multe achiziții).

De asemenea, apetitul pentru investiții în terenuri rămâne o prioritate constantă pentru gorjeni.

Ca o menținere a trendurilor din anul anterior, în 2022 vânzările au reprezentat vârful topului activităților de tranzacționare cu 54.3% din totalul operațiunilor efectuate prin agenția Domina Imobiliare.

 “Încă din 2017, am pariat pe digitalizare și am investit în tehnologii software care să ne permită să putem avea acces la date exacte cu privire la costurile de achiziție ale clienților, durata medie a tranzacțiilor în funcție de tipul de proprietate vizat, numărul mediu de vizionări per proprietate, număr mediu de apeluri pe zi, sezonalitate, dinamica prețurilor. În contextul unor perioade marcate de incertitudine, este esențial ca orice agent imobiliar să poată evalua, anticipa și proiecta scenarii sau proceduri care să faciliteze îndeplinirea obiectivelor clienților”, explică Ruben Drăghici, managrul Domina Imobiliare.

Cu o experiență de peste 15 ani în piața imobiliară din județul Gorj, Domina Imobiliare este agenția ce oferă servicii integrate de intermediere imobiliară (vânzări, cumpărări, închirieri de garsoniere, apartamente, case/vile, terenuri, spații comerciale, depozite). Cu o echipă de 10 consultanți imobiliari specializați în toate ariile dedicate și complementare tranzacționării de profil, Domina reușește să rămână cea mai dinamică și reprezentativă entitate locală din industrie, având un portofoliu substanțial de oferte active în fiecare zi.  

Domina Imobiliare a devenit în 2022 prima agenție din județul Gorj care a introdus 0% Comision pentru cumpărătorii și chiriașii care au optat pentru o ofertă din portofoliul agenției.

Vizualizări: 1,404

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: