Cum a fugit din țară primarul condamnat pentru corupție

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, ar fi ieşit din ţară folosind o altă identitate prin punctul de trecere a frontierei Petea, a anunţat sâmbătă Poliţia de frontieră. Acesta este dat în urmărire după ce a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani închisoare pentru luare de mită.

Cherecheş Cătălin a ieşit din ţară vineri la frontiera cu Ungaria prin Punctul de trecere Petea, la ora 7.49, folosind o altă identitate, aparţinând unei rude, a anunţat sâmbătă Poliţia de frontieră.

„La ora menţionată la controlul de frontieră efectuat pe teritoriu maghiar s-a prezentat un autovehicul înmatriculat în România în care se aflau două persoane: conducătorul auto care figura în regim de taxi, şi un pasager pe scaunul din dreapta faţă. Cele două persoane s-au legitimat cu cărţi de identitate româneşti dintre care una, acea a pasagerului, aparţinea unuei rude a numitului Cherecheş Cătălin, persoană care locuieşte într-un stat din Europa. În momentul solicitării documentelor la control, agentul de poliţie de frontieră se afla în faţa tonetei, pe artera de circulaţie şi a procedat la identificarea persoanelor din autovehicul prin confruntarea identităţii din documente cu cei prezenţi. Conform atribuţiilor de serviciu, poliţistul de frontieră a implementat trecerea în baza de date, apoi a înmânat documentele poliţistului de frontieră maghiar aflat la rândul lui în afara tonetei, care a verificat de asemenea identitatea persoanelor şi a consemnat acest aspect în bazele de date maghiare, ulterior permiţând intrarea acestora pe teritoriul Ungariei”, au declarat sâmbătă reprezentanţii Poliţiei de frontieră.

Aceştia au precizat că au putut fi preluate imagini concludente de pe camerele perimetrale ale punctului de trecere Petea, „întrucât acestea nu surprind imagini cu controlul efectuat la tonetă, după cum menţionam, pe teritoriu maghiar şi nu nu s-au putut distinge în mod clar şi neechivoc persoanele din interior”.

„În continuarea acestei ipoteze de lucru care indică faptul că numitul Cherecheş Cătălin a părăsit teritoriul României prin substituirea persoanei, deci nu prin folosirea propriei identităţi, fiind iniţiate astfel schimburi de date şi informaţii cu partenerii externi. Analizăm în continuare modalitatea în care poliţistul de frontieră aflat în serviciu a efectuat controlul documentelor cu menţiunea că există o asemănare între Cherecheş Cătălin şi ruda căreia i-a folosit actul de identitate, asemănare care însă nu scuză lipsa identificării prin confuntarea documenului de identitate prezentat cu persoana prezentă la controlul de frontieră”, susţin reprezentanţii Poliţiei de frontieră.

Vizualizări: 985

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: