Cum câștigă firmele de catering bani din programul ”Masa caldă în școli”

Programul național prin care statul subvenționează masa caldă a elevilor s-a dovedit a fi unul foarte profitabil pentru firmele care livrează mâncare în școli și grădinițe. Un exemplu concret este dat de Primăria Scoarța, acolo unde autoritățile au decontat luni la rând, cu bună știință, mai multe porții de mâncare decât cele solicitate de reprezentanții unităților de învățământ.

Inspectorii Curții de Conturi Gorj au verificat cum se desfășoară programul ”Masa caldă” în comuna Scoarța, după ce o perioadă bună de timp elevii și preșcolarii de aici primeau sandviș-uri în timp ce copiii din alte comune aveau masa servită la caserole. S-a stabilit că primăria deconta firmei de catering care livra aici masa caldă mai multe porții decât numărul de copii prezenți la orele de curs.

Mai exact, aici s-au plătit porții de mâncare în plus, față de cele solicitate de Școala Gimnazială Scoarța. Acest lucru s-a întâmplat în lunile martie, aprilie, mai și iunie 2023 și s-a constatat o diferență de 370 de porții în plus între cele comandate de școală și cele decontate de primărie.

Totul se ridică la suma de 5.041.25 de lei, dar banii au fost recuperați chiar în timpul controlului de la furnizorul mesei calde în școlile din Scoarța.

Mai mult decât atât, s-a mai depistat că valoarea suplimentului alimentar oferit de primăriei  a fost în valoare de 10 lei și nu 15 lei cum era prevăzut în lege.

Primarul Stamatoiu nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Vizualizări: 1,845

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: