Cum să vă atârnați perdelele și draperiile corect

Perdelele și draperiile sunt un accesoriu esențial în spațiile de living și dormitoare. Acest decor de casă oferă intimitate, blochează lumina puternică a soarelui, vă ajută să obțineți un somn odihnitor și înfrumusețează ferestrele prin textură și culoare.

Sigur, a agăța perdele și draperii poate fi o treabă dificilă, dar puteți obține un aspect simplu și curat urmând sfaturile noastre, inclusiv cât de sus să le atârnați, la ce dimensiuni să vă cumpărați perdele și draperii și cum să atârnați galeriile. Cu măsurătorile și tehnicile de agățare potrivite, puteți profita la maximum de aceste elemente decorative pentru ferestre și puteți completa o cameră cu stil.

Iată cum să atârnați perdele sau draperii în mod adecvat cu instrucțiunile noastre simple pas cu pas.

Cum se calculează măsurătorile corecte pentru perdelele suspendate


Înainte de a începe să atârnați perdelele, asigurați-vă că panourile sunt suficient de late pentru a acoperi ferestrele casei dvs. Nu doriți să fiți trezit grosolan de un fascicul de lumină solară pe care draperiile nu îl blochează, așa că măsurați dimensiunile ferestrei înainte de a cumpăra sau de a vă realiza perdelele sau draperiile. Panourile pentru perdele ar trebui să fie de aproximativ două ori lățimea ferestrei.

Alegerea lungimii corecte a perdelelor și draperiilor pentru ferestrele dvs. este, de asemenea, importantă. Pe lângă aspectul incomod, perdelele prea mici vă scurtează vizual spațiul, făcând plafoanele să pară mai jos și camera mai mică în general. Perdelele care se atârnă pe podea ar putea reprezenta un pericol de împiedicare și ar putea colecta praful mai ușor. Pentru terenul de mijloc ideal, perdelele ar trebui să plutească chiar deasupra podelei. Pentru a găsi lungimea corectă a perdelei, măsurați de la podea până la locul în care veți atârna galeria (de obicei, la 10 până la 15 cm deasupra cadrului ferestrei). Perdelele au lungimi comune, cum ar fi 160, 210 și 250 cm. Alegeți una dintre cele mai apropiate de măsurătorile dvs., adăugând câțiva centimetri în plus, decât în minus.

În plus, asigurați-vă că alegeți o galerie de perdea mai lată decât fereastra dvs. Acest lucru permite trasarea perdelelor complet în lateralul ferestrei și conferă aspectul unui spațiu mai mare. Galeria în sine ar trebui să fie mai lungă de 20 până la 30 cm decât lățimea ferestrei.

Cum să agățați perdelele și draperii


Odată ce aveți panouri cu lățimea și lungimea potrivite, agățați perdelele și draperiile folosind acest proces simplu în doi pași.

De ce veți avea nevoie


Pentru a agăța panourile, veți avea nevoie de următoarele consumabile:

● Galerie

● Șuruburi

● Ruletă

● Nivel

● Şurubelniţă

● Creion

● Hârtie

● Opțional: ancore de perete

Pasul 1: Determinați cât de sus să atârnați galeria de perdea

 Vă întrebați unde să atârnați galeria pentru perdele și draperii? Este esențial să montați galeria în locul potrivit, sau perdelele și draperiile cu lungimea perfectă s-ar putea să nu atârne corect. O galerie care stă prea aproape de fereastră poate face ca un spațiu să pară mai mic decât este în realitate. Urmați acești pași pentru a vă asigura plasarea perfectă a perdelelor.

● Măsurați adâncimea ferestrei pentru a determina dimensiunea ideală.

● Folosind un creion și o ruletă, marcați poziția dorită a marginilor perdelei, astfel încât tija să fie de aproximativ 10 până la 15 cm deasupra cadrului ferestrei, asigurându-vă că perdelele vor atinge ușor podeaua sau se vor opri chiar deasupra acesteia. Suporturile galeriei trebuie amplasate la aproximativ 15 de marginea exterioară a ramei ferestrei pentru a permite multă lumină naturală.

Pasul 2: Montați galeria și atârnați perdelele și draperiile


După ce ați stabilit amplasarea corectă, suspendarea perdelelor este ușoară. Pentru a instala suporturile galeriei și a atârna materialele, urmați instrucțiunile producătorului.

Vizualizări: 2,545

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: