Cum se pregătește rețeta de socată fără zahăr!

În această perioadă în care socul înflorește, socata este considerată cea mai sănătoasă băutură de sezon. Ideală este o rețetă de socata cu miere și lămâie, fără zahar rafinat adăugat.
Socata cu miere si lămâie este gustoasă, aromată și foarte sănătoasă. Se face simplu și este foarte răcoritoare. Rețeta este una simplă, iar prepararea nu durează deloc mult. Aveți nevoie de un borcan de 5 litri, neapărat din sticlă. Va trebui sa amestecați zilnic și în 3 zile este gata. Se păstrează apoi la frigider și se consuma rece.
Pentru a pregăti socata cu miere și lămâie ai nevoie de următoarele ingrediente:
12 flori de soc
500 g miere
2 lămâi tăiate în felii
zeama de la 2 lămâi
2 g drojdie uscată (opțional)
După ce e gata socata, o puneți în sticle și o păstrați la frigider. Cu cât o lăsați mai mult in recipient, cu atât se acidulează mai mult și va dezvolta alcool. Dacă e ținută la frigider fermentația se oprește și nu se mai alcoolizează.
Vizualizări: 4,349
Distribuie Trimite pe WhatsApp