Cum vrea să reia Italia sezonul de fotbal. A programat semifinalele cupei

IItalienii nu mai au răbdare şi au au stabilit datele la care vor reîncepe fotbalul deși pandemia de coronavirus este departe de a se fi încheiat. Sezonul se reia cu semifinalele Cupei Italiei unde Napoli și Inter s-ar putea pe 28 mai.

Italienii vor să reia sezonul de fotbal cu semifinalele Cupei. Juventus - Milan și Napoli – Inter. Pe 27 și 28 mai ar fi primele partide oficiale programate în Peninsulă după ieșirea din starea de urgență. Il Calcio se pregătește de o reluarea graduală a competițiilor și a fixat finalul lunii viitoare pentru a reporni motoarele.

Președintele Federcalcio, Gabriele Gravina, a dezvăluit planul pentru a termina acest sezon: s-ar începe cu cele două semifinale amânate din Coppa Italia, Juventus - Milan pe 27 mai și Napoli - Inter pe 28. Pentru ca după trei zile să fie programată prima etapă din Serie A. În acest fel, jucându-se la interval de trei zile, rundele rămase până la final s-ar consuma până la 2 august, oferind astfel un timp suficient pentru a se relua Champions League și Europa League, suspendate la „optimi".

În luna iunie, ar urma să reînceapă și meciurile în Serie B și în Lega Pro.

Până atunci federația lucrează la protocoalele necesare reluării activității și reunirea jucătorilor cu respectarea regulilor de distanțare socială și efectuarea testelor COVID-19. Nu e clar dacă se va juca peste tot sau se vor evita partidele în Nordul Italiei atât de grav lovit de pandemie, dar sigur meciurile vor fi cu porțile închise. 


Numărul deceselor provocate de noul coronavirus în Italia a ajuns vineri la 22.745, după ce în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 575 noi decese, cu 50 mai multe faţă de ziua anterioară. Numărul noilor persoane infectate confirmate în ultimele 24 de ore a fost vineri de 3.493 de persoane, a anunţat Protecţia Civilă italiană.


 

Vizualizări: 624

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: